Skocz do zawartości

Zmiana silnika z 1.8l na 2.0l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy silnik 1,8 M40 morzna zamienić na 2.0 Vanosa bo jeden gość muwił mi ze pasuje na uchwyty i podchodzi połowa osprzentu. A i czy by zawieszenie nie dostawało w kość przy takim silniku. A morze ktoś już takie coś robił ???
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
2,0 to konstrukcja 6 cylindrowa wiec napewno nie pasuje w zaczepy 4 cylindrowki. zawieszenie musisz wzmocnic bo silnik ciezszy,przypuszczam ze ze skrzynia tez bedziesz musial kombinowac a co za tym idzie tylny most itp. jak chcesz sie w to juz bawic to zebys mial wieksza satysfakcje i auto na dluzej wsadz jakies 2,5 litra... na 2 litrowke szkoda zachodu i nerwów ze swapem.
Opublikowano
Muj znajomy siedzi w bmw i mówił mi ze silnik pasuje a uchwyty i pochodzi troche osprzntu z 1.8 ale niewiem czy mówi prawdwe bo nigdy takiego czegoś nie robił
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
dokladnie ja takie same mam pytanko. 1.8i i zamiana na 2,5 niby w niemczech za 700euro byla okazja w jakiejs firmie (koles rozwali 325) i jest ogloszenie. (w kosztach sa: silnik, komputer+pierdolki+ skrzynia), zawieszenie jak ktos ma sport to nie musi zmieniac no nie? :)pozdrowka

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

E36 TURBO 325i & E46 TOURING 330D