Skocz do zawartości

Nowy DDE i CAS Aktualizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kiedys kupiłem bmw e91 okazało się że ma uwalony sterownik dde o numerze 7803373.

Znajomu powiedział żebym sobie kupił zestw startowy o tym samym numerze - znalazłem z e60 auto odpaliło.

Pojechałem do znajomego żeby mi to ogarnał czyli pozmienił vin itp . Wgrał mi soft z katalogu e89 do dde, że nie ma czasu postanowiłem sam się pobawic. Zainstalowałem wszystko co potrzebuje nawet isetę. Po podłączeniu okazało się że nie widzi DPF ( który jest założony ) . Winkfp ciągle chcaił by wgrać ten sam numer softu

Siedzę już ktoryś dzień i przegladam pliki z dde604 i jedyny plik z informacją że jest do e91 z dpf znalazłem wersji e83 o numerze 7807166A ma wpisane w pozycji K_V2 V94.5 e89x-07-09-450 E91 mit DPF, ATL MHI (nie wiem co to )

po

Więc czy mogę wgrać ten soft jak jest do innego sterownika z innym numerem?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
U znajomego chyba w glowe pusto - kupowac zestawy startowe. Oddaj mu to szczęście - niech sam robie
Opublikowano
  • Autor

To jest zdjęcie uszkodzonego DDE

088f2b23824e6b26med.jpg

Wgrywałem dzisiaj softy pod numer sterownika 7803373 , po wgraniu z e83 pokazał ciśnienie DPF ale temp nie bo fizycznie nie ma czujnika.

Na tym sterowniku są numery ale 7796796 nie wejdzie bo inny numer sterownika HW 7808125 i wyskakuje błąd w Winkfp 211

Opublikowano
Wgrywałem dzisiaj softy pod numer sterownika 7803373 , po wgraniu z e83 pokazał ciśnienie DPF ale temp nie bo fizycznie nie ma czujnika.

Na tym sterowniku są numery ale 7796796 nie wejdzie bo inny numer sterownika HW 7808125 i wyskakuje błąd w Winkfp 211

Nie wiem jakim cudem mozesz nie miec czujnika temp spalin skoro warunkiem koniecznym do wlaczenia wypalania jest temperatura 250 stopni

Opublikowano
  • Autor
Wgrałem już wszystkie softy które miałem pod ten sterownik, jak w jednym coś jest np temp spalin ( działa ), ale nie mam tem za DPF.
Opublikowano
  • Autor
Dobra może pomoże ktoś jaki powinien być oryginalny zb numer softu dla sterownika 7803373 vin KZ13995
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dobra może pomoże ktoś jaki powinien być oryginalny zb numer softu dla sterownika 7803373 vin KZ13995

trzymaj 7809489 - to jest twoje

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

A jeszcze do casa jaki powinien być- rozumem że wgram do casa na wyłączonym zapłonie ?