Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Jakie są obecnie polecane wycieraczki do E39 pod względem jakość/cena ? Próbowałem coś wyszukać na internecie ,jednak tematy są głównie sprzed 5-6 lat gdzie przez ten okres wiele się mogło zmienić.

Druga sprawa to jaka jest jakość tych tanich emblematów z popularnego serwisu aukcyjnego i czy różnią się na żywo wiele od oryginału ? Kupiłbym oryginał jakbym miał pewność że ktoś znowu mi nie zedrze naklejki ,ale cóż tych tanich mógłbym kupić od razu kilka na zapas.

Opublikowano

Jeśli chodzi o emblematy to mogę polecić te z autoryzowanego serwisu, kupiłem 5lat temu i do tej pory wyglądają jak nowe, kiedyś zamienniki z allegro blakły i schodziły, znajomy kupił chinczyki, które wyglądają jak ori, trzymają się rok.

Co do wycieraczek ciężko kupić takiego które będą wyglądały jak ori, zdecydowanie różnią się materiałem i obszyciem wokół

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę że z serwisu emblemat pewnie jest bardzo dobrej jakości tylko tak jak pisałem nie wiem czy jest sens takowy kupić ,jeśli za tydzień bądź dwa ktoś mi go zniszczy,ukradnie dodam że auto zostawiam często na noc na niestrzeżonym parkingu ,a ostatnio ktoś mi pod Tesco w biały dzień taką szkodę zrobił.

Co do wycieraczek to nie mam jakiś wygórowanych wymagań ,bo czytałem że do e39 niema wycieraczek idealnych i nie muszą mi idealnie wycierać przy prędkościach 140+ itp.

Grunt ,żeby szyby mi nie porysowały bo jest jeszcze ori w bardzo dobrym stanie.Z początku chciałem kupić z Boscha ale po przeczytaniu opinii wstrzymałem się.

Btw. Dzięki za odpowiedź ;)

Opublikowano

Zamienniki emblematu wytrzymują 2-3 lata. Myślę, że przy ich cenie, to można nawet wymieniać co rok. Ori wytrzyma pewnie 10 lat, ale trzeba za niego 10x więcej zapłacić no i jest ryzyko, że ktoś sobie go przywłaszczy na parkingu. Niektórzy na zamienniki kleją folię ochronną i mają spokój na wiele lat za ułamek ori ceny. Wygląd - bez różnicy.

Co do wycieraczek - faktycznie jest problem. Ja od 3 lat mam Valeo dedykowane do E39 i zimą były jeszcze ok, ale teraz już zaczynają mazać, więc konieczna wymiana.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@up

wycieraczkami na podłogę bym raczej szyby nie porysował hehe

Dzięki za odpowiedzi ,zakupiłem wycieraczki i emblemat.

Temat do zamknięcia.