Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem zakupić sobie poduszki silnika z tej aukcji

http://allegro.pl/lemford-poduszki-silnika-skrzyni-bmw-e46-320d-318d-i6797536926.html

Zastanawia mnie jedna rzecz o ile numery poduszek skrzyni biegów się zgadzają co do mojego auta i o ile lewa poduszka o numerach 22845 01 sie zgadza to z prawa ma numer 24956 01 gdzie na stronie częścidobmw.pl prawa poduszka występuje również ale pod dwoma numerami,jednym 24956 01 za 142zł i 29823 01 za 175zł

to czy te z allegro będą pasowac?

Haha dziwna sprawa wychodzi z poduszkami z allegro.Są sprzedawane do wersji 136 i 150km wszystko się zgadza oprócz jednej poduszki.Z tego co sprawdziłem ta tańsza poduszka jest do aut ze skrzynią automatyczną natomiastt ta droższa do aut ze skrzynią manualną a na aukcji nie ma o tym,żadnego info.To jeżeli ludzie to kupują bo zapewne każdy sugeruje się tylko opisem w aukcji czyli od i do jakiego roku pasują poduszki to jak potem działa? :D

Ta tańsza do skrzyni automatycznej o której nie informują w aukcji musi siłą rzeczy czymś się różnic od tej droższej do skrzyń manualnych.Dopiero na bmw store pisze:

https://zapodaj.net/c8c4d93b3e228.jpg.html

https://zapodaj.net/b495321103666.jpg.html

Oryginalne numery poduszek należy wpisać sobie np w czescidobmw i wyskoczą zamienniki.Dla numeru ze skrzynią automatyczną tańsze a dla numeru bez skrzyni automatycznej droższe

Chyba bym się nadział :nienie:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Różnią się twardością. Kupisz nie takie to się szybciej zurzyją. Przy montażu trzeba pilnować żeby nie pomylić stron, bo wyglądają identycznie.
Opublikowano

Ok wezmę dwie corteco :) bo skrzyni był lem 2 lata temu wymieniany to raczej nie ma sensu.

Ps co warto powiedzieć mechanikowi przed wymianą? po czym poznać,ze prawa to prawa a lewa to lewa? i tez zalezy jak na to patrzymy..czy będąc w aucie to prawa to p a lewa to lewa czy stojąc na przeciw auta wtedy prawa wychodzi,że będzie lewa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:norty:

Lewa jest po stronie kierowcy a prawa po stronie pasażera. Pozna po numerach części na pudełku :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
:norty:

Lewa jest po stronie kierowcy a prawa po stronie pasażera. Pozna po numerach części na pudełku :8)

To lepiej ja to podpisze na pudełku :D żeby jaj nie było potem :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie. Podpisz bo z wyglądu się niczym nie różnią.
Opublikowano
Poduchy corteco zakupię u Maćka poproszę go o podpisanie która to p i l.Zastanawia mnie tylko jeśli będę miał podpisane poduszki p i l to teraz różnie można to interpretować :) bo stojąc na przeciwko maski Prawa będzie np po prawej stronie,ale patrząc z punktu widzenia z samochodu prawa będzie tam gdzie przed maską lewa.. :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie miałem dać sobie spokój z wymianą poduch a wymienić tarcze z przodu :) Z tym,że obecne mają 6cm..nie styrane życiem

Wczoraj rozebrałem osłony silnika bo chciałem rzucić okiem z góry na poduszki i zobaczyłem coś takiego jest to poduszka od strony kierowcy

https://zapodaj.net/ff57de7a5f0ec.jpg.html

albo mi się wydaje albo ta guma jest pęknięta w koło.. czyżby to było już wyrwane?,że po podniesieniu silnika wyjdzie mi środek gumy a reszta zostanie.Albo powierzchowne pękniecie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mogą zostać stare.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam poduchy wymienione dzisiaj na corteco co do starych poduszek prawa ani lewa nie była zerwana,trochę ubite tylko i z delikatnymi pęknięciami powierzchownymi

Po wymianie cudów nie ma.Plusy przy odpalaniu miekko się ten silnik odpali nie zatrzęsie przez chwilę jak na starych poduszkach.Co do gaszenia poprawiło się z bujaniem przy gaszeniu ale nie dużo.+ duży,że aksamitnie gaśnie samochód

Minus operacji taki,że jakby nasiliło się dudnienie wydechu z tyłu,które ustaje po wciśnięciu sprzegła mimo,że wydechu nie ruszał podczas roboty