Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim bmw jak odpalam i ruszam zaczyna klekotać tak mniej więcej od dzisiaj i nie wiem zbytnio co jest czy to rozrząd czy co to :/ przebieg prawie 300K KM może ktoś coś wie lub miał taki sam problem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę zbyt ogólnie napisałeś, skąd dobiega dźwięk? Spróbuj to nagrać, możesz również zdjąć pasek i odpalić na chwilę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Napisze tak on stuka trochę jak się rusza i to tez przez chwile później już normalnie ale to stukanie jest dość głośne na postoju jest cisza a stukanie ciężko określić
Opublikowano

Tutaj filmiki

Dodatkowo dodam ze podobno uszkodzona jest poduszka silnika czy to może być przez to?

Silnik podczas odpalania i gaszenia się trzęsie i ruszzaniu i buja autem

Odpala:

Odpalony:

Opublikowano
Witam u mnie przy ruszaniu tez był stukot myslałem ze to zawory a okazało sie ze jeden wtryskiwacz stukał i to tylko przy ruszaniu jak dodawało sie gazu tylko dodam ze nie był to głosny stukot ,a co do szarpniecia przy gaszeniu to tez strasznie mi szarpało ale rozwiązałem problem montując klape gasząca od e90 tu link jak mój pracuje
tam na koncu filmiku nawet widać tą klape gaszącą acha zamontowałem jeszcze rolke alternatora ze sprzegiełkiem i przestał szelescić pasek