Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoim e46 320d 150km 2002r a mianowicie chodzi o to ze jak sie nagrzeje zeczyna szalec obroty skacza po 1000 w gore I w dol a jak to sie zaczelo to przez rok jak ja mam tankowalem tylko I wylacznie na BP delikatnie falowaly mi obroty nie wiedzialem od czego w zime przymarzlo paliwo mechanik kazal zmienic mi stacje to zmienilem na SHELL I tam leje teraz poprawilo sie obroty sie uspokoily bylo git w ostatni poniedzialek bylem zmuszony zalac ma BP I od tamtej pory jest masakra :mad2: jak jest zimny wszystko ok jezdze nic sie nie dzieje pojezdze z godzine postoje w korku dobrze sie nagrzeje I jest zaczynaja obroty szalec nie reaguje na pedal gazu az wkoncu gasnie czy to podczas jazdy czy jak sie zatrzymam (dzisiaj ledwo dojechalem do domu 3 kilometry zgasla ze 20razy)odpala po tym normalnie nie zapala sie zadna kontrolka podlaczana u 3 mechanikow pod kompy niema zadnych bledow jeden spec od BMW podejzewa jakis czujnik na listwie wtryskowej lub w pompie ale nie wiem czy wymieniac to odrazu nie chce sie ladowac w koszty :( juz I tak pol roku temu 4 nowe wtryski wsadzilem turbine. Pomocy jak ktos mial taki przypadek.
Opublikowano
Korekcjie i ciśnienie paliwa do sprawdzenia. Ewentualnie przeplywomierz jak juz będziesz miał kompa podpietego.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Witam wczoraj wymienilem filtr I zawor cisnienia na listwie faktycznie tamten byl walniety paliwo po rozgrzaniu szlo pinami przez wtyczke moze dlatego nie pokazywal bledu ani nie zapalala sie kontrolka DDE , po wymianie jest jeszcze gorzej :mad2: odrazu po odpaleniu sie to dzieje na zimnym ale teraz zapala sie DDE wieczorem zaprowadzilem do mechaniora dzis bede wiedzial ale podejzenie jest tez ze pompa sie skonczyla bo opiłki byly na zaworze. Korekcja wtryskow wyszla ok jak jeszcze stary zawor byl I sie nie rozgrzal. Bede cos wiecej wiedzial dam znac. Pozdrawiam
Opublikowano
Jak miałeś opilki na zaworze to nie wierzę że nie dostały się do wtrysków :|

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571