Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że wiosna i czasu wolnego jakoś więcej wybrałem sie do salonu pomęczyć sprzedawców i poprzymierzać się do nowych modeli :) 530i już jeżdziłem i temat znam jako że mam ten sam silnik w lżejszym aucie, natomiast tym razem udałem się na przejażdzkę nowym 630i GT spodziewając sie +/- tego samego oraz nieco większej ociężałości jako że silnik ten sam ale auto większe. I tu sprzedawca mnie zaskoczył, bo poza marginalnymi dodatkowymi 6KM auto ma dodatkowe 50Nm :shock: Nie wiem czy był to efekt autosugestii ale wydawało mi się że auto odpycha się odczuwalnie lepiej niż 530i powyżej 120km/h (z góry mówię - autostrada).

Jako że w salonie nie wiedzą a nie widziałem nigdzie na forum tematu więc zapytam: czy to jest nowe wcielenie 30i które będzie wchodzić też do G30 czy taki specjał dla wyższego modelu?

Opublikowano
wg. danych technicznych BMW, wg. dowodu 1540kg - no generalnie 4ka jest ciut lżejsza, nie ma w tym wielkiej filozofii :)