Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z centralnym zamkiem. Samochód to X5 E53 3.0i 2004r poliftowy.

Bardzo często przy próbie otwarcia auta otwierają się tylko przednie drzwi, a tylne drzwi, klapka wlewu paliwa i dolna część klapy bagarznika nie da sie otworzyć. Zdarza się nawet tak że tylnych drzwi nie da się otworzyć nawet od środka a czasem sie nawet nie chcą zaknąć(tzn nie zamyka ich centralny zamek). Sprawdziłem już modół GM3 odnośnie przekaźników ale w nim są tylko przekaźniki od tylnych szyb.

Czy ktoś z was miał taki problem? Nie znalazłem narazie nigdzie info takiego problemu. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Opublikowano
Mam ten sam problem, z tym że u mnie czasami nie otwiera/zamyka przednich drzwi pasażera. Nie zdiagnozowałem jeszcze przyczyny ale spróbuj sekundę dłużej przetrzymać kluczyk po przekręceniu. U mnie to doraźnie pomaga.
Opublikowano
Właśnie to też nie pomaga z tym kluczykiem. Od czasu do czasu działa wszystko ok ale prawie nigdy wtedy co trzeba ehh
Opublikowano
No to chyba ze jest jakiś inny modół do centralnego zamka oprócz modułu komfortu. Bo w tym to mam tylko tak jak pisałem przekaźniki od tylnych szyb
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam coś piszecie o jakichś przekażnikach od centralnego zamka a mam taki problem , że u mnie znowóż tylne drzwi pasażera wogóle nie działa rygiel elektrycznie działa central z pilota lecz wtedy nie reaguje rygiel w drzwiach kierowcy lecz po włożeniu kluczyka normalnie otwiera i zamyka samochód. Bezpieczniki są wszystkie dobre podajcie mi gdzie te przekaźniki