Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadambmw 530 xd 2008 rok skrzynia automatyczna od 2 lat tak jak kupilem samochod borykam sie ze slizgajacym sprzeglem tzn jak delikatnie przyspieszam to wlasnie tak jakby sie slizgalo

jak mociej nacisne pedal gazu to bez poslizgu przyspiesza obroty nie faluja

skrzynie oddawalem do przegladu i wymienili jakis zawor w mechatronice

podobno rozcinali konwerter i stwierdzili ze jest ok

czy w waszych autach tez macie taki poslizg sprzegla przy delikatnym przyspieszaniu ?

bardzo denerwujace jest te wycie

z gory dziekuje za ewentualna pomoc

Opublikowano
Mnie tez to denerwowalo , ale tak ma byc , jak dajesz ostry but zmienia szybko , a tak troche muli , ale w sumie musi zeby nie szarpa przy wolnej jezdzoe
Opublikowano
nie sluchaj poprzednika objawy jak falowanie obrotow czy slizganie sprzega nie sa normalne :nienie: obstawiam konwerter nie wiem w jakim celu go otwierali pewnie dlatego ze chcieli go zregenerowac badz poprostu cie naciagneli :wink: przejedz sie innym bmw z automatem bedziesz mial porownanie i oddaj auto do jakiegos porzadnego warsztatu na diagnoze :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano

mi tez sie wydaje ze tak duzych uslizgow nie powinno byc jezdzilem nowszymi i starszymi samochodami z asb i nie bylo takich uslizgow

ale jakby byl to konwerter to obroty by falowaly mi

Opublikowano

drodzy uzytkownicy bmw jak w waszych bmw slychac wycie czy nie na pierwszych biegach macie uslizg tak jakby jezdzil czlowiek na pol

sprzegle