Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie po czym poznam że tuleje przedniego wahacza są do wymiany? Robiłem badanie techniczne i gość mówi że tuleja przedniego wahacza się kończy. Pojechałem do siebie na kanał i zacząłem sam sprawdzać brechą, i po podwarzeniu widać jakby guma była peknieta wkładam w drugi wahacz i o dziwo wygląda tak samo a diagnosta mówił tylko o jednym wahaczu. Teraz pytanie bo te tulejki wyglądają jakby były tak zbudowane że te nacięcia są tam fabrycznie. Oczewiscie auto prowadzi się dobrze nic nie stuka ani nie skrzypi.
Opublikowano
Wymieniales same tuleje czy cały wahacz? I po demontażu co była guma rozwalona? Bo jedno mnie dziwi że bardzo łatwo się poddają jak brechą podważam to nie musze wkładać dużo siły, a powinny dawać duży opór tak mi się przynajmniej wydaje.
Opublikowano
Kupiłem ori tuleje i wprasowałem nie było potrzeby wymiany całosci .Guma była popękana i mięka,jakbys wymieniał to pamiętaj dokręcić wachacze jak auto stoi na kołach nie na podnosniku bo długo sie nie nacieszysz nowymi.
Opublikowano
Wiem wiem a ten drugi wahacz też robiłeś bo u mnie wygląda dobrze i nie wiem czy wszystkie 4 odrazu tuleje wymienić. Ten przedni napewno dostaje bardziej po dup... niż ten tylni