Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Klimatyzacja przestała działać - nie chłodzi, brak reakcji przy włączania/wyłączania "śnieżynki" a OBD wskazał następujące błędy:

Air conditioning / Klimaanlage

Fault: Short circuit to positive or open circuit (AUC)

Code: 9C54

Fault: Error fogging sensor - K-LIN 3 RLS

Code: 9C55

Fault: Solar sensor Links

Code: 9C6A

Fault: Monitor hardware sensor supply

Code: 9C6F

Proszę o pomoc w znalezieniu usterki. Z racji tego że błędy wskazują na kilka elementów nie wiem od czego zacząć bo obawiam się że wymieniając kolejno sensory, czujniki itd. może okazać się że poniosę koszty nie koniecznie potrzebne..

Opublikowano
Zapomniałem dopisać - klimatyzacja była napełniana/sprawdzana (czynnika nie brakowało) i działała kilka godzin po czym znowu przestała działać.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Bardzo proszę o pomoc!! Podłączyłem e61 2004r. 3.0d pod kompa bo przestała działać z pilota Webasto. Po podłączeniu wyszły takie kody, proszę o pomoc od czego zacząć jakie to mniej więcej koszty i w ogóle z czym to się je :)

E71D

9C54

9C78

3F57

43F1

4BF3

4232

4252

4262

4B10

Sygnał z pilota Webasto jest bo kiedy chce uruchomić je to zapalają się światła wewnętrzne ale nie uruchamia się Webasto ani z pilota ani z poziomu idrive. Auto łapie normalnie temperaturę bo sprawdzałem w ukrytym menu. Jak jest zimy nie ma mocy jakby nie palił na wszystkie gary, po zatrzymaniu wyłączeniu i włączeniu auta wszystko jest ok, czyli moc i przyspieszenie działa jak powinno.