Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Mam w swojej e90 (2008 FRM 2) zakodowane welcome lights ktore dzialaja przy otwieraniu samochodu ale tylko kiedy zostawie wlaczone swiatla. Przy wlaczniku swiatel pozostawionym w pozycji 0 wlaczaja sie tylko podswietlenia klamek. Jakies pomysly?
Opublikowano
Tylko, ze ja nie mam czujnika zmierzchu a co za tym idzie nie mam opcji auto. Skoro klamki sie podswietlaja i wewnetrzne swiatla sie wlaczaja z wlacznikiem swiatel w pozycji 0 to musi sie dac tylko jak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w C09 mam opcje

WELCOME_LIGHT_ACTIVE  -  WELCOME LIGHTS IN LIGHTS MENU (LINKED TO [VA_WELCOMELIGHT] IN CAPPL)
WL_FL  -  WELCOME LIGHTS WITH HIGH BEAMS
WL_AL  -  WELCOME LIGHTS WITH LOW BEAMS
WL_POL  -  WELCOME LIGHTS WITH CORNER LEDS
WL_NSW  -  WELCOME LIGHTS WITH FRONT FOG LIGHTS
WL_BLK_V  -  WELCOME LIGHTS WITH FRONT TURN SIGNALS
WL_BLK_H  -  WELCOME LIGHTS WITH REAR TURN SIGNALS
WL_SL_1  -  WELCOME LIGHTS WITH STANDING LIGHTS 1
WL_SL_2  -  WELCOME LIGHTS WITH STANDING LIGHTS 2
WL_KZL  -  WELCOME LIGHTS WITH LICENSE PLATE LIGHTS
WL_NSL  -  WELCOME LIGHTS WITH REAR FOG LIGHTS
WL_RL_BL  -  WELCOME LIGHTS WITH TAIL LIGHTS
WL_BFD  -  WELCOME LIGHTS WITH BRAKE FORCE DISPLAY

FRM2 ,Nie mam ksenonów , nie mam czujnika zmierzchu

jak ktoś skrótów nie zna to podam

Opublikowano
Ja juz wczesniej sobie wlaczylem halogeny i tylne przeciwmgielne ale to nie dziala jak mam wlacznik swiatel w pozycji 0. Nie kumam tez "(LINKED TO [VA_WELCOMELIGHT] IN CAPPL)" ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

opcja do odznaczenia w idrive CCC masz taką jak masz CCC dużą navi , nie ma znaczenia , jak nie masz idrive

z idrive jak odznaczysz tę opcje to masz możliwość włączania i wyłączania welcom z poziomu idrive

ale mi też welcom nie działa w pozycji 0

ale za bardzo nie szukałem opcji mi odpowiada że wszystko gaśnie jak wyłączę światła , a jeżdżę zawsze z włączonymi i tylko jak potrzeba to wyłączam

raz na jakiś czas

Opublikowano
Ja nie mam w ogole i drive. Mam to w bc. Z reszta bylo to zkodowane od nowosci ja tylko dodalem przeciwmielne przod i tyl bo fajnie oswietla mi podjazd. W zimie caly czas na swiatlach jezdzilem to tez mi to nie przeszkadzlo ale teraz juz dlugo jasno jest i nie ma takiej potrzeby. Dzieki za pomoc