Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem tu nowy więc zabardzo nie wiem jak poruszać się po forum. Do zeczy. Od dwóch dni jestem posiadaczem BMW E91 320d. Mam taki problem-dolalem płynu do spryskiwaczy,pompka działa ale z dysz nic nie leci. Po kilku sekundach delikatnie kapie do kabiny od strony pasażera brak jakby z za schowka :( jak ktoś byłby taki miły i odpisał co to może się dziać. Za odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam
Opublikowano

Zbiornik spryskiwaczy jest w nadkolu po stronie pasażera, tam gdzie wlew płynu.

Z nadkola idzie wężyk doprowadzajacy płyn do instalacji w podszybiu, łatwo go zlokalizujesz.

Zdejmij filtr kabinowy i posprawdzaj osadzenie wężykow na dyszach spryskiwaczy. Masz gdzieś nieszczelność na wężykach i płyn wali w podszybie wewnętrzne, stąd wyciek do kabiny. Zdarza się, że podczas demontażu i montażu belek rozporowych można przyszczypać wężyk śrubą centralną od tych rozpórek (ta pod okrągłą zaślepką) i wyciek gotowy.

Musisz poprostu sprawdzić szczelność każdego połączenia i każdego przewodu w podszybiu.

Jeśli nieszczelność węża będzie pomiędzy dyszami właśnie w okolicy śruby od rozpórek, to sprawa się komplikuje bo wąż jest tam poprowadzony w zatrzaskach i dostęp do niego jest fatalny.

Opublikowano
Zdarza się, że podczas demontażu i montażu belek rozporowych można przyszczypać wężyk śrubą centralną od tych rozpórek i wyciek gotowy.

Musisz poprostu sprawdzić szczelność każdego połączenia i każdego przewodu w podszybiu.

Jeśli nieszczelność węża będzie pomiędzy dyszami właśnie w okolicy śruby od rozpórek, to sprawa się komplikuje bo wąż jest tam poprowadzony w zatrzaskach i dostęp do niego jest fatalny.

To właśnie mi się przydarzyło ostatnio, przy wymianie świec żarowych. :D