Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miernik wykazał, że w płynie hamulcowym jest 2% wilgoci ( wody ? ). Czy trzeba już wymienić czy można jeszcze jeździć ?
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Raz na 3 lata warto wymienić ale to raczej trzeba robić już w maju czy czerwcu.
MADE IN PRL
Opublikowano
I pamiętaj dobrze odpowietrzyć. Bo z tego samego zbiornika korzysta wysprzęglik i będzie ci szarpać przy ruszaniu jak będzie zapowietrzony.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Wysprzęglika się pozbyłem rok temu ( to chyba o tę część chodzi- dużo jest na forum w kontekście szrpania przy ruszaniu ).
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba pozbyłeś się zaworu CDV a nie wysprzęglika?
Opublikowano
Chyba pozbyłeś się zaworu CDV a nie wysprzęglika?

Dokładnie tak ! ( nie pamiętłem nazwy ). Niewiele to pomogło nota bene- pewnie już czas na sprzęgło oraz dwumase :evil: To było około 1 roku temu i właśnie nie pamietam czy wymieniany był płyn hamulcowy... stąd zrobiłem jego pomiar pod względem wilgoci i wyszło 2%. Mechanik twierdzi ,że wymieniał.