Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dosyć denerwujący problem od chwili zakupienia mojego bmw. Od poczatku miałem problem z migającym lewym xenonem, czasami jest tak ze przez ponad miesiąc świeci super, a czasami stojąc przed ściana w nocy widze jak delikatnie światło mruży się albo poprostu xenon mryga. Czytałem wiele tematów, ze to może być żarnik, przetwornica itp. Żarniki kupiłem nowe Osramy oryginalne i nie poskutkowało, probowałem włożyć też używane od brata i też zero skutków.

Przetwornice zamieniłem miejscami i również lipa. Czytałem że wpływ może mieć też kostka od świateł tylnik ale wygląda wszystko ok. Ostatnio po długiej przerwie zaczęło mrugać kiedy było wilgotno ale czasami też sie zdaży ze jak sucho jest ale rzadziej.

Kilka razy zauważyłem ze mruganie nasilało się kiedy wciskałem pedał hamulca ale ostatnio nie ma również to wpływu na mruganie i ciężko stwierdzić w jakich warunkach sie to najczęściej objawia, także jeżeli ktoś miał taki problem to prosiłbym o pomoc. A i włącznik również wymieniałem

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
U mnie też delikatnie pulsowalo i pewnego dnia przestała świecić prawy xenon. Myślałem że zaplonnik lecz po wymianie dalej nie świeciło winna była przetwornica do której dostała się woda wilgoć. Po wymianie brak tego efektu.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przetwornice zamieniłem miejscami i również lipa.

Zamień miejscami zapłonniki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zacznijmy od tego czy migają ci oba czy jeden?, u mnie delikatnie przygasaly oba wiec zamiana miejscami nic by mi nie dala dopiero jak przestał świecić jeden to po wymianie problem z przygasaniem zniknął.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś masz problem z czytaniem ze zrozumieniem :lol:

Od poczatku miałem problem z migającym lewym xenonem,

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zapłonnik ma coś do tego jak swieci xenon? On tylko rozpala żarnik z tego co wiem a za świecenie odpowiada przetwornica. A miga czasami od razu po zapaleniu a czasami po kilkunastu minutach jazdy. Moj brat mial walnietu zaplonnik to nie chcial sie zaswiecic xenon a moj robi to normalnie. Przetwornice musza byc ok bo mam teraz ten z prawej lampy a tam nigdy nie mrugał.
Opublikowano
Coś masz problem z czytaniem ze zrozumieniem :lol:
Od poczatku miałem problem z migającym lewym xenonem,

A no faktycznie była informacja :duh:

Jak już miałeś wszystko wybebeszone to mogłeś odrazu zamienić miejscami zaplonnik. Błędu żadnego nie ma? U mnie był błąd o spadku napięcia wilgoć robiła swoje. :roll:

721015571

Opublikowano
Wyjąć przetwornice to pestka dlatego tylko to robilem, z zaplonnikiem juz jest gorsza sprawa szczerze to wolalbym juz nowy kupic niz zamieniac je miejscami i wrazie czego znowu rozbierac ;D Wydaje mi sie ze cos musi byc z instalacja ale myslalem ze moze ktos mial podobnie jak ja. Bledów nie ma ale fakt ze nie sprawdzalem ich podczas gdy xenon miga wiec fakt sprawdze to jak bede mial okazje z tą tylko roznica ze przetwornica napewno jest ok