Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

przeszukalem forum i znalazlem jeden mniej wiecej pasujacy temat. Sprawa wyglada nastepujaco. Od dluzszego czasu moje auto jak sie juz rozgrzeje zaczyna nierowno pracowac ( na postoju w czasie jazdy jest ok) jesli wlacze klime wszystko wraca do normy dodatkowo jesli temp spadnie do ok 50-60st to auto ma problemy z odpalaniem. Czasem kreci do 5s i pozniej odpali czasem odpali od razu i zaraz gasnie. Jesli temp waha sie w okolicach 90 st odpala normalnie, na zimnym silniku tez wszystko ok. Bylem u kilku mechanikow i zawsze komputer nic nie pokauje. Jak na razie wymienilem swiece i jedna cewke ktora nadawala sie do wymiany. 2 razy zaswiecila mi sie kontorlka check engine, ale po zgaszeniu auta wiecej sie nie pojawia. Ktos jakis pomysl gdzie szukac problemu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety to nie to, świece żarowe i cewki zapłonowe też w porządku. Przy sprawdzaniu wtrysków ( nie pamiętam co to za wartość była) przy 3 wtrysku była wartość 200 ( mechanik mi powiedział że powinno być do 100) wtrysk podmienili ale sytuacja ta sama. Co dalej na razie nie wiem