Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z wyciągnięciem kasety z płytami ze zmieniarki. Do tej pory wszystko było ok wszystkie płyty były zmieniane i odtwarzane. Ale dzisiaj nie można odtwarzać wyskakuje komunikat że taki format nie jet obsługiwany i jeszcze do tego nie można wysunąć kasety z płytami. Jest jakaś rada na ten problem?

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Który bezpiecznik odpowiada za zmieniarką?

tu masz schemat:

CD-Wechsler / CD-Wechsler Magazin /

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e61-530d-tou/wiring-functional-info/body/audio-video-telephone-navigation-most-combination/cd-changer/cd-changer-magazine/ugsBGCP

..... a tutaj instrukcja BMW , jak awaryjnie wyjąc magazynek :

65 11 ... CD-Wechsler-Magazin aus- und einbauen (ersetzen)

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e61-530d-tou/repair-manuals/65-audio-navigation-information-systems/65-11-radio-cd-dvd-changer/4RpcIZt

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

dziękuje za informację, już wszystko gra. Wyjąłem zmieniarkę rozkręciłem górę dostałem sie do płyt i co sie okazało 2 płyty były zakleszczone tzn. były w jednej kasecie. Udało sie je włożyć do odpowiednich kaset i wszytko juz gra. Płyty były sklejone a dlaczego bo stare pewnie tak się mi wydaje. Ale jeszcze raz dziękuje za pomoc :D

pozdrawiam Andrzej :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Mam taki problem, że zacina mi się czasami 3 płyta w zmieniarce i zawsze jak się zatnie jest to właśnie 3 płyta. Utyka w napędzie w pół drogi i nie da się wyjąć magazynka. Muszę potem wykręcić całą zmieniarkę i wydobywać płytę ręcznie. Czy to może być wina zmieniarki, czy magazynka? Czy w tych zmieniarkach często zacinają się płyty? Z góry dziękuję za info.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!