Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do osób posiadających Night Vision

Na podstawie prawie półrocznego użytkowania samochodu, zauważyłem, że system ten działa bez sensu:

- system „pokazuje jelenia” na HUD w sytuacji, gdy jadę za dwoma rowerzystami i jeden „wychyla się na stronę”

- system „pokazuje jelenia” na HUD w sytuacji, gdy zbliżam się do grupy pieszych idących „gęsiego” i nagle jeden z nich „odchodzi na bok”

- system „pokazuje jelenia” na HUD w sytuacji, gdy … nic się nie dzieje – nocą jeżdżę na włączonym na wyświetlaczu Night Vision i NIGDY nie zobaczyłem zwierzęcia na drodze.

A teraz najlepsze - przed samochód wyskakuje sarna i ... zero reakcji - ani doświetlenia zwierzaka, ani sygnału dźwiękowego, HUD też nic nie pokazał

Macie podobne obserwacje ?

Dodam, że serwis nic nie wykrył - brak jakichkolwiek błędów w oprogramowaniu ....

Opublikowano

To mnie teraz zmartwiles... :(

Zrezygnowałem z innej funkcji byleby wziąć NV.

Ciekaw jestem opinii innych użytkowników...

Opublikowano

Nie, nie - z pieszymi świetnie działa - oświetla tak mocno idących poboczem, że ostatnio poprosiłem córkę, aby wysiadła z samochodu i stanęła na chodniku - okazało się. że to, co wydaje się mocnym doświetleniem z poziomu kabiny, dla pieszego jest NIEZAUWAŻALNE - ot, "niby coś miga, ale delikatnie"

Poza tym ludzie pięknie są na żółto podkreśleni, więc jak nie pada lub nie ma mgły - to jest git.

Tylko ta sarna mnie zmartwiła, bo mi .... "kopnęła" w nerkę i musiałem ją wymienić na własny koszt

Opublikowano

Testy na ludziach już za Tobą :D

A na zwierzętach nie testowaleś? Tzn sprawdzałeś np czy wykrywa psa lub kota? Oczywiście w bezpiecznych warunkach :wink:

Opublikowano
Testy na ludziach już za Tobą :D

A na zwierzętach nie testowaleś? Tzn sprawdzałeś np czy wykrywa psa lub kota? Oczywiście w bezpiecznych warunkach :wink:

Napisałem, że sarna wyskoczyła i system nie zadziałał parę postów wyżej :)

Dużego psa "zobaczy" - małego czy kota nie :)

Opublikowano
Nie No czytałem, ale zakładam, ze to była sytuacja bardzo dynamiczna. A chodzi mi o to czy sprawdzałeś np na podwórku czy system wychwytuje zwierzęta?