Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego już czasu, przy zamkniętym szyberdachu ( dokładnie i tylko w tylnej części ) jest znaczna szpara. Wygląda to tak ( jak na zdjęciu ) jakby tej środkowej części siłownik nie podnosił jej aby było równo z dachem ( przód i boki oraz mała część tylnych boków dochodzi do dachu idealnie ). Czy można szyberdach jakoś wyregulować tak aby jego cały tył był równy z dachem ? PS. na szczęście nic nie przecieka do środka.[ Klikając na zdjęcie można je powiększyć ]

b3e88d8d10ee.jpg

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Podbijam swój post, bo aż mi się nie chce werzyć,że nikt nie zna odpowiedzi, a jest to dla mnie wazne.
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Robiłeś ponowną kalibrację otwierania/zamykania szyberdachu?

Tak było ( ta szpara ) od początku zakupu samochodu ( ok. 2 lata temu ). Miesiąc temu nie chciał się zamknąć szyberdach. Musiałem przyciskać, tak co chwilę, przycisk zamknięcia i jakoś się udawało. Potem ( info z forum: przytrzymać przycisk zamykania około 10 sekund- bez reakcji ). Pojechałem do gościa z BMW , podłączył kompa i zrobił pełną kalibrację szyberdachu: tz. szyberdach zrobił pełną sekwencje wszystkich funkcji i możliwości otwierania i zamykania. Teraz szyberdach całkowicie działa a szpara pozostała ;-(