Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie mam kolejną sprawę. Tak jak w temacie komunikat fuel inject system włącza się tylko podczas depnięcia pedału gazu w podłogę, przy wysokich obrotach i to nie za każdym razem. Tylko czasami. Auto nie gubi mocy, jedzie się normalnie. Gdy postoi trochę i znowu się odpala komunikatu nie ma. Paliwa w baku ponad 30L. Mój mechanik podłączył pod komputer. Według niego jakiś czujnik na listwie paliwowej czy jakoś tak, nie znam się dokładnie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

okazało się że po odkręceniu górnej obudowy silnika, ktoś majstrował przy kostce do wtrysku, coś takiego:

0dd2318341e9999cbd7cf71960d8

kupiłem w necie nową. Po przylutowaniu i spięciu opaską tak żeby sztywno siedziała, wszystko wrócił do normy. Zero spadków mocy i żadnych komunikatów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodam od siebie, że taka wtyczka jest przy wtryskach jak i przy regulatorze ciśnienia paliwa na pompie CR.

NR BOSCH 12512247471, w sklepie kosztowała mnie 5zł i na drugi dzień była, niestety bez konektorów. Konektorki można dokupić na internecie, lub w komplecie z wtyczką.

obudowa_wtyczki_pompy_wtrysk_bmw_e38_730d_e46_330d_e39_530d_525d_mini_r55_r56_r57_cooper_one_d_12512247471_72a6_800x600_s.jpg