Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chcialbym prosic was o delikatna pomoc.

A wiec z racji tego iz pracuje jako kierowca i nie ma mnie caly tydzien moje auto stalo pod chmurka przez ostatni tydzien po powrocie z trasy spakowalem sie siadlem i jade do domu po wlozeniu kluczyka wyskoczyl mi blad oswietlenia (przeciwmgielne tylne i jakas postojowka) do tego przy wlanczaniu kierunkowskazu znacznie szybciej mrygaja tak jakby byla jedna spalona. Wysiadlem z auta aby sprawdzic oswietlenie i co mnie zaskoczylo wszystko swieci jak powinno wszystkie kierubkowskazy jak i swiatla sa sprawne.

Podczas wlanczania awaryjnych mrygaja w normalnym tepie tylko kierunkowskazy znacznie szybciej lewy jak i prawy.

Czy tkmogla byc przyczyna mrozu? I jak to dalej ugrysc czy jechac o pomoc do elektryka? Czy samo powinno sie to poprawic? Prosze o jakies pomysly... BMW E90 318d 2.0 2007r

Dziekuje z gory za pomoc zycze wszystkim tylu powrotow do domu ilu wyjazdiw i duzo duzo zdrowia bo ono najwazniejsze

Opublikowano
Miałem u siebie ostatnio pobobna sytuację. Auto stalo na dworze przy - 17. Wsiadam rano odpalam i bach kontrolka oświetlenia... Wysiadam sprawdzam co się spaliło i ku mojemu zdziwieniu wszystko świeci. Przyjechałem z 10 km auto się nagrzalo zgasilem, odpaliłem i kontrolka znikła :) wszystko jest w porządku póki co.
Opublikowano

Ja w sobote w nocy wracalem jakies 50km mam do domu z bazy... do dzis narazie blad wyskakuje.

Ale dziekuje za odpowiedz w takim razie wstrzymam sie zobaczymy co przyniesie nadchodzacy tydzien :)

Teraz bedzie zona jezdzila na tygodniu bo jej auto potrzebne to mzoe sie unormuje to wszystko.

Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

Opublikowano

Ja też tak miewam poniżej -15 C , wyskakuje błąd żarówki , szczególnie z tyłu , ale praktycznie tylko zaraz po starcie na mrozie .

Prawdopodobnie to zaśniedziałe styki przy żarówce na mrozie dają zbyt duży opór elektryczny . Ale świeci . I jak się rozgrzeje to problem znika .

Podobnie bywało w innych autach z czujnikiem oświetlenia .