Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio zaczęły szybko migać mi kierunki z całej prawej strony, potem przedni już się nie palił, sprawdziłem żarówkę tzn zamieniłem na tył i ta z przodu tam się paliła, po tej operacji już żadna się nie pali.. tylko ta mała na nadkolu. Jakieś pomysły?
Opublikowano
no jakieś pomysły są, sprawdz czy dochodzi prąd do gniazdek żarówek. Jak prąd dochodzi to popraw mocowania żarówek może nie dobrze trzymają zarówke i nie ma styku. Jakiś może nalot na stykach, może brak masy. Jak sam nie zajrzysz to my za ciebie nie zajrzymy.
szukam
Opublikowano
Wiec tak, żarówki świecą, ale ta prawa strona kierunkowskazów nadal szybko mruga, wyczyściłem piny przy lampie bo były zaśniedziałe, lecz to nie pomogło.. co mogę jeszcze sprawdzić? Na myśl przychodzi mi teraz tylko wina przerywacza:(
Opublikowano

raczej wątpie bo działał by źle na obie strony. A działa źle tylko z jednej.

Wsadziłeś jakieś ledy ? może zarówka o za słabej mocy. Ogólnie żarówki muszą być poprawne bo jak jest gdzieś mniejszy opór (żarówka led, słabsza żarówka) to przerywacz sygnalizuje właśnie usterkę szybszym miganiem.

szukam
Opublikowano
Dobra jednak nie wszystkie żarówki świecą (prawy przedni kierunkowskaz), ale żarówka jest nowa jaka zaleca producent. Szybsze miganie całej prawej strony nadal występuje. Co może być przyczyna, ze ten przedni nie swieci? Piny są w porządku