Skocz do zawartości

Szyby boczne w coupe - regulacja ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim samochodzie jest za luźna szyba w drzwiach po stronie kierowcy tzn. kiedy chwytam ją za zewnętrzny tylny róg jej wychylenia są większe niż w szybie po stronie pasażera.

Jak jadę powyżej 120 km/h to słychać szum, po stronie pasażera tego nie ma.

Jak jadę po wybojach to coś klekocze w drzwich, tak jakby było coś luźne.

Dzwoniłem do ASO, powiedzieli mi, że prawdopodobnie prowadnica szyby będzie zużyta i do wymiany.

Wiem że było już o szybach w coupe, ale znalazłem jedynie o opuszczaniu szyby.

Moje pytanie brzmi:

Czy rozbierał ktoś już drzwi i regulował coś żeby szyba była sztywniejsza i lepiej dolegała do uszczelek, czy jedyną opcją jest wymiana prowadnicy bądz innego elementu.

Czy jak rozbiorę drzwi to nie będzie problemów z poduszką powietrzną w drzwiach.

Jak ktoś wie będę wdzięczny za pomoc. :modlitwa:

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Zauważyłem u siebie podobne objawy.. Tzn szyba od strony kierowcy dolega luźniej do uszczelki / o wiele luźniej niż po stronie pasażera/.. I przy większych prędkościach ponad 120-140 km słychać mocny szum.. Czy ktoś może coś doradzić ?
Opublikowano
Mam podobny problem ale od strony pasazera.Tez sie chce za to zabrac.Wszystko mozna zobaczyc jak sie zdejmie tapicerka.Jak mam do konca opuszczona to sie tlucze na wybojach.Od innych tez slyszalem o podobnych problemach.
te gusta conducir? BMW