Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Silnik pracuje normalnie, obroty nie falują, temperaturę trzyma wzorowo, ale dzisiaj po depnięciu ze skrzyżowania stracił moc. Zero reakcji na pedał gazu. Poprzednie dwa razy udało mi się wrzucić 2 bieg i po chwili jakby zassał paliwo i odżył. Dzisiaj obroty spadły i zgasł. Po zatrzymaniu na poboczu odpalił z kluczyka od strzała, ale świeci się check. Zdarzyło mi się to po raz trzeci w ciągu tygodnia. Przy normalnej jeździe to się nie zdarza, ale trochę strach coś dynamicznie wyprzedzić :( Jakieś pomysły gdzie szukać?
Opublikowano

Jeśli sam masz możliwość to podepnij się inpa pod kompa i od tego zacznij.

Skoro świeci check coś tam pewnie znajdziesz jakąś wskazówkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie początki braku paliwa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeśli sam masz możliwość to podepnij się inpa

No właśnie jeszcze nie zdążyłem się w kabelek do BMW zaopatrzyć. Mam już całą kolekcję do poprzednich samochodów, a do BMW jeszcze nie mam :lol:

Pewnie początki braku paliwa.

Pierwszy raz tak się zdarzyło, jak miałem ponad 20 litrów wlane, a z tego co czytam, to problemy z pompką ujawniają się poniżej 15L. Poza tym dopóki cisnę pedał to moc jest, problem pojawia się w momencie odpuszczenia gazu. :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodziło mi o spadek ciśnienia paliwa na wtryskiwaczach przez umierającą pompę w baku lub wtryskową. Filtr paliwa kiedy był wymieniany?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ciężko stwierdzić. Samochód mam 10 dni dopiero, jak już doprowadzę go elektrycznie do ładu to biorę się za serwis płynów, filtrów, pasków itp.

Ale zapaprany filtr paliwa może być dobrym tropem.

Opublikowano
Na początek filtr paliwa dedykowany do Tdsa Filtron około 100 pln natomiast pasuje od Opla Omegi jest tańszy i kosztuje 30 pln też Filtrona jest co prawda 3 cm krótszy ale pasuje bez problemu , taki od Omegi miałem założony jak kupiłem tadka teraz jak zmieniałem założyłem Knechta , po roku zmieniłem pompę paliwa bo mocy brakowało a i w przewodzie od filtra do pompy wtryskowej pojawiało się powietrze , po zmianie pompy w baku tadek odżył
Opublikowano

100zł?

Filtron OE649/1 kosztuje niecałe 30zł. Chyba, że masz jakiś inny filtr na myśli, to proszę napisz mi jaki to numer.

• 1 miesiąc temu...