Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam problem po 2 miesięcznym staniu auta bez odpalania , odpalilem wsiadłem przejechalem z 200metrów i bmw zgasla. Mechanik mowi ze nie ma błędów zadnych ,odpala ją na plaka ale silnik prawdopodobnie chodzi tylko na 3cylindrach . Proponuje mi kupno czujnika polozenia walka rozrządu i teraz moje pytanie czy ma to coś wspólnego ? Moim amatorskim okiem wydaje sie przetarcie silnika i bym obstawial nad kupnem bloku silnika , zalezy mi na tym aucie bo wtryski regenerowalem 1tyś km temu za 4.5k zloty sprzęgło zrobione nawet 200metrów nie ma przejechane jak i cale zawieszenie. Badz moze jest tu jakis spec od takich bmw w poblizu Poznania? Pozdrawiam
Opublikowano

Sprawdź ciśnienie sprężania na cylindrach nie dużo roboty a warto od tego zacząć.

Wspominasz coś o regeneracji wtryskow... Może ktoś skopal robotę sprawdźcie to z mechanikiem mało prawdopodobne natomiast każdy mógł się pomylić prawda?

Co do propozycji wymiany zapytaj go czy w razie jeśli to jednak nie to to czy odda ci pieniądze za czujnik? Wiesz są mechanicy którzy zamiast sprawdzać od najprostszych rzeczy wymieniają pół auta... Nie tędy droga.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spaprana regeneracja wtryskiwaczy to wcale nie taka rzadka sprawa :wink: komputer z programem do bmw wiele wyjaśni, nie chodzi oczywiście tylko o błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Spaprana regeneracja wtryskiwaczy to wcale nie taka rzadka sprawa :wink: komputer z programem do bmw wiele wyjaśni, nie chodzi oczywiście tylko o błędy.

Dobrze wiedzieć ogolem siedze głównie w benzyniakach ale też mi się przyda taka wiedza :)

Opublikowano
Wiecie co sprawdzimy te wtryski bo pamietam ze robilem u tego samego mechanika i czekałem za nimi prawie 2miesiące , w naprawie były moje wtryski i wtryski jakiegoś innego klienta od Focusa i wiem ze u niego spaprali strasznie te wtryski ze lały jeszcze więcej, moje podobno mechanik wziął w rękę i kazał im wkręcić je i sprawdzić bo wyszlo za nie ponad 4.5 tysiaca :p dam znać co wyjdzie w temacie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niezła cena jak za regenerację wtryskiwaczy cr pierwszej generacji :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A więc tak , brat który uczy się w zawodowce jako mechanik pojechal i sam osobiście zajrzał i jednak dobrze ze to zrobił bo bym wydał nie potrzebie pieniądze :p przyczyna okazalo sie przegryzione kable ( auto stało dwa miesiace , a ze nie mam dykty to gryzonie zrobily swoje :p ) a co do wtryskiwaczy to cud ze odpało auto bo mega lały każdy inaczej podawał a dym z rury mega duży :D ale za to mam całe wtryski nowe bo wymieniali wszystko co bylo mozliwe :D
Opublikowano

No i super :D

Szerokości, przyczepności, przyjemności z pokonywanych kilometrów aa.. No i niskiego spalania :D