Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Czy ktoś ma pojęcie z kąd może woda dostawać się

Do wnęki w bagażniku po lewej stronie dokładnie pod schowkiem za panelem

I druga sprawa zacieka ma bezpieczniki z przodu nad nogami

Nie ma szyberdachu wszystko wygląda ok.

Za wszelką pomoc z góry dziękuję

Opublikowano
Co do bagażnika to musisz wejść do środka a druga osoba niech polewa wodą samochód z tyłu. Co do przodu to nie bardzo rozumiem co się dzieje i gdzie.
Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź

Z przodu nad nogami jest skrzynka z bezpiecznikami i podejrzewam że moduł komfortu, wiązka idzie przez grodz od góry i wygląda jak by po tych kablach woda leciała na bezpieczniki. Nie wiem czy to kondesacja czy jest możliwość żeby woda mogła się tam dostać.

Może uda mi się fotkę zrobić to pośle, wszystko wysuszylem ale nie wiem z kąd ta woda.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja też walczyłem z wodą z przodu od strony pasażera. Okazało się że odpowiedzialna była uszczelka która odziela plastikową część obudowy filtra kabinowego od grodzi silnika. Musiałem wyjać fotel pasażera, podnieść wykładzinę do góry i lać wodą po przedniej szybie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Jeśli chodzi o tył to musisz sprawdzić gumową uszczelkę/peszel w widoczny w lewym górnym rogu po otwarciu bagażnika, przechodzą przez niego przewody ogrzewania szyby, świateł i wycieraczki. Pośpiesz się, bo u mnie w krótkim czasie zaciekająca woda uszkodziła moduł MULF.

Opublikowano

Dziękuję za cenne wskazówki

Co do przodu to nie był założony dobrze filtr kabinowy i z kosz liści pod kompem i z drugiej strony to samo, filtr nadal według mnie źle siedzi bo na drugiej spince czy jak to zwał pod szyba się rusza a pozostałe dwa ciasno trzymia, nie wygląda żeby coś było złamane ale przedtem wogule nie był zapiety, więc może pomoże, chyba ktoś mapę robił i nie poskladal albo nie wiem w jakim celu to tak zostało, ja miałem wszystkie bezpieczniki mokre i ten moduł.

Co do bagażnika, to wsadzilem ta wiązke z guma w klapę, ale spotkała mnie następna niespodzianka, mianowicie obie lampy w klapie zgnily, wszystko co metalowe zgnilo, paranoja, w E53 tego nie było...

Zamówiłem dwie lampy z ebay i uszczelki z bmw podobno ten klej nie zbyt się sprawdza co zastosowali.

Zrobię lampy i zobaczymy jak będzie.

Pozdrawiam