Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy jest jakas mozliwosc programowania bądź ustawienia pedalu gazu w automacie. Chodzi dokladnie o podwojne wciskanie pedalu. Mialem mala awarie niedawno z modulem od zamykania i otwierania z pilota samochodu. Po wizycie u elektryka i naprawie modulu (po zresesetowaniu kompa)moj pedal gazu stal sie "normalny" wczesniej mialem 2 opcje wcisniecia- do pierwszej "blokady" pedalu a gdy potrzebowalem wiecej mocy to ciezsze depniecie powodowalo jakby zwolnienie zapadki i to bylo czuc pod noga ze sa dwa tryby auto mam od miesiaca. Na forum.nigdzie nie znalazlem zadnej info.na ten temat. 3.0 diesiel automat, polift mpakiet
Opublikowano

Mechanik naczytał sie o kasowaniu adaptacji pedalem gazu i pewnie tak dusił gaz ze rozwalil :lol:

Na 99% masz jakies uszkodzenie mechaniczne jesli nie ma kick downu. Ale i tak skrzynia powinna zredukować bieg nawet po mocniejszym wciśnięciu gazu ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Pewnie trzeba by wyjac i zobaczyc czy da sie to wogole rozebrać - moze cos wypadło;) A jak dla mnie funkcja zbedna :D Moze w zyciu uzylem tego ze 2-3 razy.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Na allegro sa pedały z potencjometrem za 30zl niby nic wielkiego ale jednak denerwuje mnie fakt ze pajac robil modul, policzyl 500 jak za mokre zborze, co prawda dal gwarancje a tu jeszcze pedał popsul.
Opublikowano
No wiesz.... ja tylko wysuwam przypuszczenia ;) Nie obwiniaj zanim nie ma pewności bo to moze byc tez zwykly zbieg okoliczności.

E60 535xd+++ + 8hp70x