Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Na wstepie chcialbym sie przywotac. Jestem od niedawna posiadaczem e36 i jesl ichodzi o budowe i obsluge to sie jeszcze oswajam. Lubie majsterkowac i potrafie woele rzeczy sam zrobic ale mam pewien problem... Otóż zakupilen e36 z informacją ze jest problem z ukladem chlodzenia (ubywa plynu) po przejechaniu sie samochodem pod maska ujzalem wyciek. Powiedzcie mi jak sie zabrac za naprawe. Dzieki za pomochttp://franki252.interiowo.pl/20180206_171334.jpg
Opublikowano

Tu akurat cieknie z pokrywy filtra oleju, kwestia uszczelnienia.

Jak nie wymieniałeś jeszcze oleju to potrzebny o-ring będziesz miał w komplecie z filtrem oleju.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Dziekuje za informacje. Musze sie duzo nauczyc i przeczytac wkoncu jakiegos manuala. Wczesniej mialem astre I a teraz taki delikatny przeskok...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie. Wkoncu udalo mi sie wygospodarowac wolny czas i zlokalizowalem wyciek. Okazuje sie ze u ywa plynu w samej chlodnicy (prawy dolny rog) chyba jedynie zostaje wymiana na nowa szczelna chlodnice. A pytanie z innej beczki... Zauwazylem ze zaczela mi delikatnie przepuszczac uszczelka pokrywy rozrzadu. Jak dlugo moge z tym jezdzic? Srednio dziennie robie okolo 40 km, a na obecna chwile nie mam zbytnio czasu sie tym zajac. Z gory dzieki za odpowiedz