Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam :) Na wstępie od razu chciałbym wszystkich przywitać. Co prawda na forum zaglądam już od dawna, ale puki co jakoś nie było specjalnej okazji by zakładać konto.

Otóż od marca ubiegłego roku jestem posiadaczem e39 540i. Miało być moim weekendowym spełnieniem marzeń. Niestety, niedawno dowiedziałem się że miało wymieniany licznik (prawdopodobnie jeszcze w de) - było nawet na pewnym forum specjalizującym się w "wykrywaniu" takich rzeczy. Nie wiem czy moge wkleić link. Vin: wbadn61060gg89196 - można znaleźć bez większego problemu. (Dobra, nieaktualne. Temat byl w hydeparku).

Licznik po wymianie prawdopodobnie nie był skorygowany do orginalnej wartości, tylko przy okazji "zgubił" pare km.

Raczej nie ma przejechane przysłowiowe "pół miliona", ponieważ gdy zmieniałem rozrząd, ten stary był jeszcze całkiem ok - poza tym były jeszcze oryginalne świece z aso, nie słychać vanosów i jest jeszcze sporo fabrycznych części. Generalnie nie jest źle, ale samym faktem korekty jestem całkowicie załamany. Przez 5 dni brałem leki uspokajające. Naprawde. :cry2:

Co proponowalibyście zrobić? Jestem po prostu psychicznie rozbity :cry: Pogodzić się z tym? Sprzedać? - Teraz dostane za nią śmieszne pieniądze. Próbować coś zawalczyć w sądzie? Jakoś tego, mimo wszystko, nie widzę...

Edytowane przez Puszek
Opublikowano
Bylem, sprawdzałem. Ponoć to popularny błąd w przedliftach. Na 100% nic nie było kombinowane :D Licznik również ori, data produkcji idealnie się pokrywa. Do zamknięcia.