Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie dzisiaj mi wywaliło błąd jak w tytule.

Światła - xenony zwykłe świecą tuż pod samochód, dodatkowo czasami po zamknięciu samochodu nie gaśnie led po stronie pasażera (tzn gaśnie ale po dodatkowych 30 sekundach).

Jakieś pomysły lub doświadczenie ?

Jutro jadę na serwis i podejrzewam czujnik poziomowania ale dlaczego nie gaśnie jeden led?

Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Witam,

Już wiadomo, że to niestety siadł prawy reflektor.

W związku z tym pytanie:

Czy w Warszawie gdzieś można naprawić reflektor czy trzeba kupować nowy?

Jeśli nowy to oryginał czy zamiennik?

Macie jakieś doświadczenie?

Może ktoś ma dobre źródło na używane w pewnym stanie i na fakturę?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Maciek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Co dokładnie padło ? Mam podobny problem po stłuczce kupiłem goły reflektor i wsadziłem z rozbitego wszystko i niedziałające ledy szukam przyczyny . Jedna z przyczyn to Ze za mały prąd idzie na przetwornice tylko niewiem który nosił odpowiada za kedy ? Czy ta kaseta ? Masz jeszcze jakieś info na temat ledow w lampie ? Pozdrawiam !
Opublikowano
Co dokładnie padło ? Mam podobny problem po stłuczce kupiłem goły reflektor i wsadziłem z rozbitego wszystko i niedziałające ledy szukam przyczyny . Jedna z przyczyn to Ze za mały prąd idzie na przetwornice tylko niewiem który nosił odpowiada za kedy ? Czy ta kaseta ? Masz jeszcze jakieś info na temat ledow w lampie ? Pozdrawiam !

Siadł kabel wewnatrz reflektora, ale serwis jakoś to ogarnął po tygodniu:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Jakie koszty w serwisie ?

Wymieniłem przetwornice ringi świecą ale zaś nie swieci brew - LED

i błąd regulacji chodź xenon się reguluje ale nie synchronicznie i tak samo nie synchronicznie się pękasz Aha najpierw dobra lampa a za 2 sekundy ta „uszkodzona „ jestem załamany niewiem gdzie może być przyczyna . Moduł na 99 procent sprawny . A komputer nie chce dac sobie wykasować błędu ani wpuścić do sterownika lamp totalnie zgłupiałem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jakie koszty w serwisie ?

Wymieniłem przetwornice ringi świecą ale zaś nie swieci brew - LED

i błąd regulacji chodź xenon się reguluje ale nie synchronicznie i tak samo nie synchronicznie się pękasz Aha najpierw dobra lampa a za 2 sekundy ta „uszkodzona „ jestem załamany niewiem gdzie może być przyczyna . Moduł na 99 procent sprawny . A komputer nie chce dac sobie wykasować błędu ani wpuścić do sterownika lamp totalnie zgłupiałem

Napisz na priv.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

U mnie jest problem z prawym xenonem raz sie poziomuje i jest równo z lewym a raz jest za nisko i świeci w ziemie bardziej i tez nie wiem co może być przyczyną. Macie jakiś pomysł?