Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie, piszę z pytaniem odnośnie ubezpieczenia AC przy aucie z USA.

Czy ubezpieczał ktoś ?, jak klikam, że auto sprowadzone US/Kanada to stawki jakieś kosmiczne ... np 14 k PLN, bez zniżek.

Ewentualnie, czy kojarzy ktoś jakieś ubezpieczenie od samych kradzieży ? F15 - 2014 rok.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi juz w drugim aucie z USA bez problemu policzyli choc generalnie moga byc pewne braki wersji silnikowych w ich katalogach. W przypadku E60 tak wlasnie bylo i liczyli wg 535diesel zamiast 535benzyna. W obecnym F10 nie bylo takich szopek. Obecnie mam w Generali bo tam w moim przypadku bylo najkorzystniej z pelnym pakietem,pomijajac jakies tam typu Link4 czy podobne ,ktorych nie bralem pod wzglad ze względu na mozliwe problemy przy wyplatach w razie szkody, kradziezy itd. To ze auta z USA to nie mialo nigdy znaczenia i najlepiej porozmawiac z agentem co ma rozne towarzystwa i najlepiej doradzi, a nie bazowac na internetowych generatorach.
Opublikowano
Mi juz w drugim aucie z USA bez problemu policzyli choc generalnie moga byc pewne braki wersji silnikowych w ich katalogach. W przypadku E60 tak wlasnie bylo i liczyli wg 535diesel zamiast 535benzyna. W obecnym F10 nie bylo takich szopek. Obecnie mam w Generali bo tam w moim przypadku bylo najkorzystniej z pelnym pakietem,pomijajac jakies tam typu Link4 czy podobne ,ktorych nie bralem pod wzglad ze względu na mozliwe problemy przy wyplatach w razie szkody, kradziezy itd. To ze auta z USA to nie mialo nigdy znaczenia i najlepiej porozmawiac z agentem co ma rozne towarzystwa i najlepiej doradzi, a nie bazowac na internetowych generatorach.

Mogę podpytać ile masz za F10 składkę ?, który rok f10 ? :)

No będę musiał poszukać czegoś.. ogólnie dziwnie, bo wyliczałem przez ten rankomat, pierwsze wyliczenie 12 k jakoś, później zrobiłem znowu w sumie wszystko to samo i 6 k, no to jeszcze normalnie w miarę jak bez zniżek, ale gdzie do groma ponad 10. Poszaleli - akurat z link4 to było.

Opublikowano

2011r. 3litry pojemnosci i ok 3400zl o ile pamietam...moze ciut mniej (oc i ac).

Generalnie im nowsze auto i wyzsza klasa auta, tym drozej bedzie. Ale zawsze dochodza marne zniżki.. Alternatywa jest wziąść auto ze współwłaścicielem ale to kazdy musi sobie sam na swoim przypadku przeanalizowac.