Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W moim bmw e46 318 i silnik n46 od kilku dni mam raz pedał hamulca twardy tak jakby nie działało servo a innym razem hamulec jest normalny. Mechanik odpiął wąż od serva i stwierdził że vaco pompa działa gdyż zasysa powietrze. Wymieniłem więc servo ale problem niestety nie zginął. Nadal raz pedał hamulca jest twardy tak, że praktycznie nie da się zahamować a raz jest normalnie. Proszę pomóżcie może ktoś z was miał podobny przypadek.
Opublikowano
Serwo wymienione, wiec sprawdził bym vacum pompe wacumrem bo to ze wytwarza podciśnienie nie znaczy ze jest odpowiednie.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

albo, bez zastanawiania kup zestaw naprawczy do niej (uszczelki), w aso za około 50pln

Raz że pozbędziesz się ewentualnych wycieków, a dwa, że może uda się rozwiązać problem

Opublikowano
Witam wszystkich. Udało mi się rozwiązać problem. Uszkodzeniu uległ zaworek, który jest w króćcu vaco pompy. Wymiana vaco pompy pomogła. Teraz jest wszystko okej.
Opublikowano
Czy sprawdzenie cisniebia na vacum dało odpowiedz?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571