Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w swojej f30 zauważyłem ostatnio coś dziwnego, reflektor zaparował nieco od środka, zdjęcie poniżej. Moje pytanie- czy to jest normalne? Czy też jest to wada i może generować jakieś większe problemy?

20180121_143927.jpg

Opublikowano
Mi tez parowaly w E90 ale w aucie starym rocznikowo i po czasie od wystapienia tego parowania padl mi xenon.. Ty masz praktycznie nowke auto wiec na Twoim miejscu bym to od razu reklamowal bo elektronika nie lubi wlgoci, a Ty majac polifta masz Full LEDy wiec ewentualna naprawa czy wymiana jak cokolwiek Ci sie tam przepali to najczesciej wymiana calego reflektora przedniego.. czasami pada tez modul jak sie ma farta w kazdym razie koszty sa duze.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wrzucam więcej fotek,

dzwoniłem do serwisu, twierdzą że takie parowanie po myciu samochodu przy ujemnej temperaturze na zewnątrz jest normalne, bo w lampie jest bardzo duża temperatura i różnica temperatur objawia się zaparowanym kloszem, a do puki w lampie nie widać kropel wody to nie ma się czym przejmować.

Co uważacie? / ktoś może u siebie coś takiego zaobserwował?

Ja osobiście nigdy się z czymś takim nie spotkałem, mam w rodzinie E87, starą corsę, audi q3, i w żadnym z tych samochodów czegoś takiego nie było a tu w nowym F30 takie rzeczy.

20180203_142032.jpg

20180203_142035.jpg

20180203_141944.jpg

20180203_141939.jpg

Opublikowano

Na jesieni miałem coś takiego u siebie, mimo,że nic nie było grzebane przy przodzie. W garazu otworzyłem tylne "zaslepki" w reflektorach i przyłożyłem suszarke :D Do dziś nie wiem czy miało to sens, ale póki co temat się nie powtórzył.

P.S. W owym czasie czytałem na forach i wiem,że ludzie mieli takie problemy w rozmiatych modelach z serii F3X, nawet totalnych nówkach, więc byc może taka uroda.

Opublikowano
u mnie to samo i nie ma kropel *mniejsze

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano

Widzę, że masz gorzej niż ja miałem w E90 bo woda jest blisko świecideł. Ja bym cisnał i reklamował póki możesz bo jeden reflektor do F30 LCI w czescidobmw.pl to około 6k (ASO 7k).

PS. Wygląda jakby F30 płakała ;)

Opublikowano

niska temp + myjka = efekt, w każdej bemce to widziałem

ostatnio w nowym x'ie. Mnie osobiście to wkur.a - ale mowie jak jest.

BMW dopuszcza to, takze uj z gwarancją, chyba ze se napiskacie tam bezpośrednio wody :|

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza