Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie stałem się bardzo szczęśliwym posiadaczem BMW 3 (E91). Wszystko jest cacy lecz samochód ORYGINALNIE nie posiada relingów dachowych co nie ukrywam dość mocno mi przeszkadza "WIZUALNIE" ale również w praktyce ponieważ mam BOX dachowy i używam go od czasu do czasu na jakieś wyjazdy.

Stąd moje pytanie i prośba o pomoc:

Wiem że można zamontować relingi tylko nie wiem jak do tego zabrać się.

Czy trzeba ściągać całą podsufitkę czy wystarczy odkręcić tylko jakieś poszczególne elementy ?

Może ktoś z was robił już to i pomógłby mi osobiście (jestem z woj. Opolskiego) lub podpowie co, jak i gdzie

Czekam na pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Ale jest możliwość sięgnięcia jakoś bezściągania całej podsufitki ? Bo tam zapewne idą jakieś kable a poza tym to chyba masa roboty
Opublikowano
Masz tu temat dotyczący demontażu relingów viewtopic.php?f=70&t=137112. Montaż wygląda tak samo. Bez ściągania podsufitki będzie ciężko, poza tym jeśli ją zbyt mocno odegniesz aby dostać się do śrub możesz ją załamać i będzie brzydko wyglądało. Ze zdjęciem podsufitki jest trochę roboty ale operacja jest całkiem prosta. Trzeba pozdejmować osłony wszystkich słupków, zdjąć słoneczniki, wyjąć przednią i tylną lampkę z podsufitki. Kabli nie musisz się obawiać - poza lampkami nic nie trzeba ruszać.
Opublikowano

Witam

Temat uważam za zamknięty. Relingi założone wszystko poszło bardzo szybko (około 1h) i bardzo gładko. Sam montaż banalnie prosty wystarczy wszystko robić powoli i delikatnie

Temat zamknięty

Pozdrawiam

Opublikowano
Trzeba było OPUŚCIĆ podsufitkę trochę do dołu ale wystarczyło ściągnąć słupki tylko z jednej strony bo z drugiej podsufitka się wyślizgła także cała operacja bardzo prosta i szybka (około 1h). Planuje w tym lub przyszłym roku założyć podsuitkę z M pakietu (czarną)
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

posiadam e91 z 2011 bez relingów. Myślę o ich dołożeniu. W związku z tym mam pytania:

- czy jest jakaś różnica pomiędzy relingami przed i po -liftowymi,

- czy konieczna jest wymiana listwy dachowej? (w obecnych posiadam po 2 otwory)

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Cześć koledzy. Czy zakładał ktoś relingi poliftowe do przedlifta? Bardzo mi się podobają te płaskie, ale auto przedlift. Myślicie, że będzie to wyglądać czy lipa? A może w konstrukcyjnie coś się zmieniło w dachu i nie pasują?
  • 2 lata później...
Opublikowano

Tez myśle o wymianie relingow poliftowych do e91 pre LCI.

Jest to możliwe? P&P?

U siebie posiadam relingi fabryczne.

Trzeba jakoś osłodzić trochę autko i pomodzić :)