Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak w temacie. Czy bmw f20 posiada takowy czujnik? W zbiorniczku nie widze zadnych czujnikow a mam wrazenie ze plynu mi ubywa ale na desce zaden komunikat sie nie pojawia.
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jaki silnik? W benzynach jest więc na chłopski rozum w dieslach też powinno być. Chociaż np. z czujnikiem ilości oleju jest tak, że mają go dopiero od 120d wzwyż, a poniżej trzeba regularnie sprawdzać ręcznie :shock:
Opublikowano
Silnik benzynowy. 1.6. Sprawdziłem czujnik jest od dołu. Ciekawe jak jest z czujnikiem oleju? W starej e46 jest takowy czujnik. Nie zdziwiłbym się gdyby nie było bo to w końcu tylko klasa 1
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Silnik benzynowy. 1.6. Sprawdziłem czujnik jest od dołu. Ciekawe jak jest z czujnikiem oleju? W starej e46 jest takowy czujnik. Nie zdziwiłbym się gdyby nie było bo to w końcu tylko klasa 1

Czujnik płynu chłodniczego jest, nawet w samochodach z początku produkcji były z nim problemy- sam takowy miałem, potem zostało to rozwiązane. Czujnika oleju nie masz, w instrukcji jest napisane, że wszystkie modele poniżej 120d trzeba sprawdzać ręcznie co jakiś czas.