Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeglądam różne fora, ogólnie dużo czytam o bmw itp ale chodzi mi dokładnie o spalanie benzyny w silnikach m54. Ludzie piszą że M54b30 spala im po mieście 12l przy normalnej jeździe (ciekawe.. ) :roll: u mnie teraz w zimie wychodzi według komputera 15.5l (lato miasto 12.5l

a trasa 8.5l)przy normalnej jeździe, czasem trochę poświruję ale ogólnie jeżdżę normalnie. Termostat sprawny, sondy też. U mnie jest coś nie tak czy ludzie zaniżają? :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kwestia jakie odcinki się pokonuje, jak krótkie to 15l jest normalne oraz oczywiście miasto miastu nierówne, dla jednego to stanie w korkach a dla drugiego przejazd przez 3 sygnalizacje na zielonej fali :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Moje miasto 60k mieszkańców, Warszawa to to nie jest hehe ale ogólnie krótkie odcinki robię. Skrzynia automat, opony 225x45x17.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Norma, u mnie też ok 60 tys., ale mieszkam w samym centrum, m52tub28 z automatem i przy samych krótkich odcinkach wychodzi 17l lpg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie spalanie benzyny jest wg. komputera podobne jak u Ciebie.Trasa 8.5l-10l a nawet 11l w zależności od jazdy i warunków drogowych.Miasto to 13,5l-15l. Mam LPG wiec trasa to 10l do 12l a miasto do 17l.Skrzynia manualna.