Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z xenonami w Bmw f20. Auto ma xenony skrętne. Zostało sprowadzone z uszkodzonym przodem i miało rozbite lampy. Lampy normalnie świeciły tylko były rozbite klosze ( xenon nieskracal). Wyświetlał sie błąd o doświetlaniu zakrętu. Zostały wymienione lampy na xenon nieskretny (błąd mechanika moje przeoczenie). Moduły zostały z oryginalnych lamp skrętnych. Podobno jie powinny pasować bo inne wejścia są ale lampy działają poziomują sie wszystko ok poza tym ze nie skręcają i wyświetla sie ten sam blad o problemie z doświetlaniem zakrętów.

Błędy jakie są w komputerze to:

- usterka systemu ahl

- moduł sterujący reflektorem prawym lewym (TMS) nieprawidłowe ahl.

Chce wymienić lampy i kilka pytań:

1. Czy moduły mogą zostać oryginalne do innych lamp skrętnych? Tzn kupić gole lampy

Z Allegro a moduły dać swoje oryginalne.

2. Czy lampy których szukam musza mieć takie same numery jak te oryginalne rozbite? Szukałem na Allegro ale nie ma ani jednej sztuki z takim samym kodem..

3. Moduły raczej nie sa uszkodzone skoro są w lampach i świecą?

Za wszystkie podpowiedzi dziękuje :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Po wypadku zawsze kupujemy reflektory z takim samym numerem części jaki przewidział producent.

Mechanik czy lakiernik nie zna sie zazwyczaj na częściach zamiennych i wstawia najtańsze jakie znajdzie.

Nie ufaj nigdy im i sam kupuj czesci a napewno na tym nie stracisz.

MADE IN PRL