Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś próbował samodzielnie zmieniać olej w silniku N47t odsysając go przez bagnet do sprawdzania poziomu. Chodzi mi głównie o to czy przewód popularnej pompki odsysającej wchodzi do końca i jest możliwość całkowitego wyssania starego oleju.
Opublikowano
Witam próbowałem w e60 525d , odsysanie się powiodło chociaż troszkę wolno. Ale po odessaniu odkręciłem korek spustowy aby sprawdzić ile oleju zostało w misce i ja osobiście wole spuszczać olej tradycyjną metoda. Po zlaniu oleju i zmierzeniu to 440ml wyleciało. A i jak będziesz odsysał to pamiętaj ze najpierw wykręć filtr oleju ,bo z niego tez troszkę zleci do miski
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciezko jest odessac tyle oleju ile mozna spuscic po odkreceniu korka a w zasadzie jest to niemozliwe. Ja bym nie ryzykowal.Tym bardziej ze sa wymiane w wyspecjalizowanym warsztacie zaplacisz 30-60 pln.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przez korek spustowy w misce olejowej spuścisz więcej starego oleju a co najważniejsze więcej zanieczyszczeń wyleci z miski.
Opublikowano
Nie lubię się schylać, a już tym bardziej wchodzić do kanału.... jednak musiałem to zrobić, bo ktoś powyżej napisał, że dużo oleju zostaje. Okolicznym warsztatom nie ufam za grosz. Dziękuję za pomocne informacje i pozdrawiam.