Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem na alli icoma razem z HDD.

Dysk włożyłem do kompa i powinno śmigać wszystko z miejsca a nie działa.

Karta sieciowa i wifi nie działała ze względu na złe sterowniki działały tylko dwie karty wirtualne vmware(ip maske miał ustawione) ale przez nie i tak nie mogłem się połączyć.Zainstalowałem sterowniki do kart lecz nie pomoga, nawet z internetem się połączyć nie mogę.(Rozwiązywanie probemów wywala mi "DNS nie istnieje" )

Pytanie mam jak mam głowicę icoma to mam się łączyć przez te karty sieciowe vmware ? czy przez normalną ?

Dobrze rozumiem, że karty mi nie działają, bo windows był skonfigurowany pod innego lapka ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no pewnie dysk byl robiony na innym laptopie. musisz miec sterrowniki do kart, musi byc odpowienio skonfigurowane polaczenie w vmware musisz dopiero wteyd zmostkowac karte i powinno dzialac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najpier wmusisz miec windowsa bez zadnych wykrzyknikow w menadzerze urzadzen. pozniej pomyslimy co dalej. party sieciowe musza miec sterownik i musza byc aktywne. inaczej jak ma dzialac polaczenie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to teraz musisz wybrac te karte do ktorej podlaczasz icom. w ustawieniach IP ustawiasz recznie i wpisujesz adres IP 169.254.1.1 i pod spodem 255.255.0.0. wiecej nic nie zmieniasz. jak juz wpiszesz to zaakceptuj, podlacz icom i poczekaj kilka min.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wirtualne karty sa prawdopodobnie od VMWARE. nie znam tego programu, uzywam innego. skonfiguruj tez w ten sam sposob jak napisalem karte wirtualna do ktorej podlaczasz icom w maszynie wirtualnej. to pewnie zalezy od tego w jaki sposob sa skonfigurowane karty w maszynie wirtualnej. generalnie vmware i tak uzywa przeciez fizycznych kart, ktore masz w kompie. lepiej i latwiej jest ustawiac polaczenie z icom na komputerze i dopiero pozniej mostkowac takie polaczenie dla maszyny wirtualnej.
Opublikowano

No tak masz racje są one od Vwmare tylko ja nie korzystam wgl z wirtualnej maszyny.

Wszystko mam zainstalowane bezpośrednio na win7.

I teraz pytanie czy wgl te wirtualne karty są mi potrzebne, jak chce się połączyć z icomem normalnie na win 7 nie wirtualnej maszynie ? i po prostu Chińczyk zrobił mi te wirtualne karty tak w razie w ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
olej te wirtualne. one w takim razie do niczego nie sluza. mozna sobie je pozniej wylaczyc w VMWARE i one znikna. ustawiaj to co napisalem w swojej karcie fizycznej. tylko tej LAN, nie WLAN (wifi)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
musisz podlaczyc icom do auta, bo nie bedzie mial zasilania. poczekaj kilka min. musisz tez miec odpowiednio skonfigurowane polaczenia w programach.