Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałem ostatnio o swoim problemie

"Dzisiaj rano jadąc spokojnie, wyskoczył mi komunikat awarii skrzyni biegów, błędy po odczytaniu:

- 34 sump oil temperature sensor

-5 pressure controller eds 5

Po skasowaniu błędów tryb awaryjny jest nadal i zostaje błąd 34.

Jak myślicie czy może być to awaria czujnik ciśnienia, temperatury oleju ? (jeżeli tak to gdzie go szukać) , czy szykować się na większe wydatki."

Pacjent to bmw e53 m62b46

Samochód postał przez święta i "się naprawił" ale w pamięci zostały dwa błędy z eds5 i eds3, (kupując go liczyłem się z remontem konwertera i w þóźniejszym terminie skrzyni, z konwerterem były już problemy podczas zakupu o czym zostałem poinformowany przez kolegę z forum który sprawdzał mi samochód)

Auto 2.01,2018 pojechało do ASB Długołęka i po diagnozie i wycenie prawie usiadłem :shock:

Na początku myślałem, żeby zamontować drugą skrzynię, ale to loteria więc zapadła decyzja o remoncie.

W poniedziałek odbieram auto, uboższy o 7,5 tys. :mad2: i mam nadzieję, że przez najbliższe kilka miesięcy nie zrobi mi więcej "niespodzianek"

Opublikowano

konwerter- regeneracja

skrzynia remont i coś ze sterownikiem, jutro dokładnie się dowiem, powiem szczerze, że kwota spora, ale dają rok gwarancji.

Opublikowano
Max duzo mi wycenili w warsztacie 3,5tysia na gotowo remont takiej skrzyni ale na razie chodzi wiec sie nie zaglebiam dalej w temat