Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam . proszę o podpowiedz . rolka od pompy wody ma luzy, wycieków nie ma ale trzeba zawczasu wymienić . moje pytanie : czy muszę wykręcić obudowę termostatu wody żeby wykręcić pompę wody ? czy tylko indywidualnie samą pompę wody można od razu ? dzięki ,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słabo zaglądałeś, termostat jest bezpośrednio przykręcony do pompy wody, więc oczywiście musisz go najpierw odkręcić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
zaglądałem i termostat jest przykręcony bezpośrednio do bloku silnika a pompa jest po jego prawej stronie również bezpośrednio do bloku silnika , patrząc od przodu silnika , więc chyba kolego mylisz model lub rocznik auta , wygląda jakbym mógł samą pompę indywidualnie wykręcić, ktoś podpowie czy tak można ?
Opublikowano
sorki, nie jestem mechanikiem, faktycznie to ten sam element , trzeba termostat również wykręcić jako element przykręcony do pompy wody, dzięki za podpowiedz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam e46 z tym silnikiem prawie 7 lat i kilka razy już wymieniałem termostat (reklamacja), więc raczej dość dobrze go znam :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
pompa wody wymieniona , stara była jeszcze oryginalna . nowa uszczelka oczywiście pod pompę i nowa uszczelka pod obudowę termostatu . układ zalany prestone . termostat otwiera przy ok.90 stopni , strzałka w pionie. temat zamknięty , dzięki za podpowiedzi.