Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z bmw a mianowicie, byłem na komputerze i wyskoczyło wypadanie zapłonu cewki i świece były mieniane , samochód ma tez niskie obroty po rozgrzaniu na biegu jałowym i czasami na zimnym jak sie jedzie potrafi szarpnąć . Wie ktoś czego moze byc to przyczyna . Bede wdzieczny za jakiekolwiek odpowiedzi
Opublikowano

Wtryskiwacz jeszcze ci został, chociaż to mało prawdopodobne. Zapłon wypada cały czas tylko na jednym i tym samym garku?

W tym silniku obroty można podnieść przy pomocy ISTA/D

Opublikowano
Ja tam odrazu mówie mechanikiem nie jestem i moge strzelić głupotę . blad wyskoczyl na 3 cylindrze i jak wypada to tylko na biegu jałowym bo tak jak jade normalnie to wszystko gra i przyspiesza normalnie . I podkreślam wiedzy jako takiej nie mam tylko sie pytam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Często przyczyną wypadania zapłonu jest skrzywiony wałek mimośrodowy valvetronica. Dla pewności możesz zamienić cewki między 3 i 4 cylindrem, po czasie sprawdź czy błąd przejdzie, ale stawiam na wałek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.