Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 1998r nie montowano już soczewek tylko H7 ale może ktoś sobie zmienił pod xenon albo dla lepszego wyglądu, końcówki wydechu jakiś szajs, cała reszta OK, ładne wnętrze i lakier boston grun :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie znam tak dobrze historii e36 jeżeli chodzi o reflektory, ale to auto pochodzi z sierpnia 97r. Szkoda, że to nie chociaż 320i, ładnie by mruczał przy otwartym dachu :wink:

VIN: WBABH31080EZ03191

Type code: BH31

Model: 318I (EUR)

E-F-R series: E36 C

Series: 3

Type: CABRIO

Steering: LL

Doors: 2

Engine: M43

Displacement: 1.80

Power: 85 (116 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 275 - BOSTONGRUEN METALLIC

Upholstery code: P8SN - LEDER SOFT/BEIGE

Prod.date: 1997-08-06

S243 Airbag for front passenger

S246 Manually adjust. steering column

S255 Sports leather steering wheel

S260 Side airbag for driver/passenger

S282 BMW LA wheel, sport-spoke styling II

S305 Remote control for central locking

S320 Deleted, model lettering

S392 Softtop, dark green

S399 Softtop, electromech. all-autom.

S411 Window lifts,electric,front/rear

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S441 Smoker package

S473 Armrest front

S494 Seat heating driver/passenger

S510 Headlight vertical aim control

S520 Fog lights

S548 Kilometre speedo

S556 Outdoor temperature indicator

S668 Radio BMW Reverse RDS

S773 Fine wood trim

L801 National version Germany/Austria

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

P972 Comfort package

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
H7 w e36 od 09/1994, wtedy weszło zkw i od razu partoliło bo wewnętrzne okrągłe klosze robili z plastiku zamiast ze szkła jak to robił bosch żółkło to na potęgę od żarówek H7, niestety w e46 też zkw partoliło w najlepsze, oświetlenie AL było perfekt. 320i R6 tak , pełna zgoda :cool2: tamto pomrukiwanie było tak zestrojone że nie trzeba było puszczać dżwięku wydechów w głośnikach jak obecnie w serii F :mad2:
Opublikowano
Czyli jesli dobrze rozumiem od 09/1994 byly montowane lampy bez soczewki? Zgadzam sie z Wami, ze lepiej gdyby bylo R6 pod maska i wtedy juz pewnie bylbym ogladac to auto, a tak sie jeszcze zastanawiam... W cabrio mysle, ze bardziej zalezy mi na stanie wizualnym niz na mocnym silniku, ktory jednak bylby duzym atutem :).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie to nie chodzi o mocny silnik, wtedy pisałbym o 325/328i, tylko taki który przyjemnie brzmi, bo to zdecydowanie pasuje do cabrio :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zostaly zamieszczone nowe zdjecia w ogloszeniu moze teraz macie jakies uwagi lub opinie na temat tego egzemplarza?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja oprócz zmienionych reflektorów i tych dwóch piszczałek zamiast ori wydechu nie mam się do czego przyczepić, detale na nowych zdjęciach wyglądają bardzo dobrze.
Opublikowano

zastanów się dobrze nad 1.8 w tej budzie..

E36 cabrio jest cięższe z racji tego że to cabrio

wiem bo sam kiedyś szukałem cabrio ale niestety wszystko w R6 nie nadawało się do kupna (z tych co oglądałem) i wziąłem 99r 318i. Frajda ok fajna bo to cabrio, silnik jakoś sobie radził ale przy otwartym dachu chciałoby się czasem depnąć a tu niestety trzeba było sprawdzać czy coś pod pedałem gazu nie jest włożone.

Ogólnie z w/w powodów ciężko mi było sprzedać to cabrio(chyba głównie z powodu 1.8) pomimo bezwypadkowości auta, ładnego stanu wizualnego i technicznego oraz tego że było dość bogate jak na E36(climatronic, czarna skóra etc.) i sprzedałem trochę taniej niż w tym ogłoszeniu(z 3 lata temu). Miałem pełen automat dach - tutaj coś wspominałeś o 97 rok więc były jeszcze pół automaty?

Opublikowano
Właśnie wszystko na spokojnie przemyślałem i tylko R6 będę szukał. Domyślam się, że nie będzie to proste :).