Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

na początek wyniki z INPY:

Obroty jałowe:

EawCjJQ.jpg

2,5k obr

hyQYpku.jpg

i jeszcze zrzut z zakładki generalnej:

i2KK7IJ.jpg

Czy dobrze rozumuję, że prawdopodobnie mam przepływomierz do wymiany?

Z tego co się doczytałem, możliwa jest jeszcze sonda, ale w inpie wygląda na to, że pracuje w dobrym zakresie.

Błędów żadnych nie pokazało.

Wyniki na rozgrzanym silniku.

Edytowane przez Macieqs
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bieg jałowy wygląda ok. Co do inpy i odczytu parametrów na żywo trzeba brać dużą poprawkę.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Prawda jest niestety taka, że mam definitywnie coś nie tak ze składem mieszanki, bo nawet na rozgrzanym silniku widać za samochodem chmurkę dymu o zapachu benzyny.

Zobaczę, może uda mi się doprowadzić DISa do działania, bo dzisiaj coś nie chciał współpracować i sypał błąd 200.166

EDIT:

Ciekawa sprawa, bo zszedłem jeszcze pogrzebać w komputerze samochodu i w informacjach o sterowniku silnika jest coś takiego:

tCwt7qQ.jpg

Na samym dole - 'Comment' wg. tłumacza google tłumaczy się na "Wyłącznie do celów testowych". Jest to może w stanie ktoś wytłumaczyć?

Edit 2:

Miałeś rację z tą inpą - jak podłączyłem Disa, to wszystkie wartości są ok. Wstawię kata jakoś w styczniu i zobaczę, czy coś się poprawi z dynamiką i dymieniem.