Skocz do zawartości

X3 2.0d 190km BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się nad dołożeniem boxu do swojej x3.

Na fejsie atakuje mnie firma HP Factory hasłami „bez utraty gwarancji”. Dodatkowo oczywiście po rozmowie z nimi zarzekają się jakoby ich box krzywdy nie robił.

W ich portfolia widzę, ze maja kilka tych silników za sobą plus o wiele lepszych/droższych Wiec wyglądają na fachowców.

Co o tym myślicie? Ja nie mam żadnego doświadczenia, a jedyne co słyszałem to to, ze box to samo zło. Skrzynia i silnik dostają po ..... i dodatkowo ASO może sprawdzić czy dawki paliwa były zwiększone (Wiec raczej będzie to utrata gwarancji).

Może ktoś wyprowadzi mnie z błędu albo poleci produkt.

Dzięki!

Pozdrowienia!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie polecam , popsujesz tylko samochód

E87

200km

6.9 do setki

:)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Miałem boxa w F10 2.0d przez 4 lata.

Za:

Był zainstalowany w firmie tuningowej. Na hamowni przeprowadzono kilka prób i wybrano optymalny program. Moc z 179HP do 220HP, 450NM. Duża różnica w jeździe (w trybie sport). Odczuwalnie mniejsze spalanie. Byłem bardzo zadowolony.

Przeciw:

Po 4 latach box się zepsuł (na dachu galreii handlowej nie mogłem odpalić, a laweta tam nie mogła wiechać). Bardzo nie fajnie. Skończyło się to odłączeniem i wyrzuceniem boxa...

Konkluzja:

Byłem bardzo zadowolony...do czasu jak się zepsuł.

Czy zrobił bym to jeszcze raz?

Po gwarancji: Nie, teraz firmy mają dostęp do haseł komputera więc zrobienie nowej mapy jest IMHO o wiele lepszym rozwiązaniem.

Na gwarancji: Oczywiście że tak. Boxa odłącza się w minutę więc tylko trzeba pamiętać o tym jak się jedzie na serwis.