Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się nad dołożeniem boxu do swojej x3.

Na fejsie atakuje mnie firma HP Factory hasłami „bez utraty gwarancji”. Dodatkowo oczywiście po rozmowie z nimi zarzekają się jakoby ich box krzywdy nie robił.

W ich portfolia widzę, ze maja kilka tych silników za sobą plus o wiele lepszych/droższych Wiec wyglądają na fachowców.

Co o tym myślicie? Ja nie mam żadnego doświadczenia, a jedyne co słyszałem to to, ze box to samo zło. Skrzynia i silnik dostają po ..... i dodatkowo ASO może sprawdzić czy dawki paliwa były zwiększone (Wiec raczej będzie to utrata gwarancji).

Może ktoś wyprowadzi mnie z błędu albo poleci produkt.

Dzięki!

Pozdrowienia!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie polecam , popsujesz tylko samochód

E87

200km

6.9 do setki

:)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Miałem boxa w F10 2.0d przez 4 lata.

Za:

Był zainstalowany w firmie tuningowej. Na hamowni przeprowadzono kilka prób i wybrano optymalny program. Moc z 179HP do 220HP, 450NM. Duża różnica w jeździe (w trybie sport). Odczuwalnie mniejsze spalanie. Byłem bardzo zadowolony.

Przeciw:

Po 4 latach box się zepsuł (na dachu galreii handlowej nie mogłem odpalić, a laweta tam nie mogła wiechać). Bardzo nie fajnie. Skończyło się to odłączeniem i wyrzuceniem boxa...

Konkluzja:

Byłem bardzo zadowolony...do czasu jak się zepsuł.

Czy zrobił bym to jeszcze raz?

Po gwarancji: Nie, teraz firmy mają dostęp do haseł komputera więc zrobienie nowej mapy jest IMHO o wiele lepszym rozwiązaniem.

Na gwarancji: Oczywiście że tak. Boxa odłącza się w minutę więc tylko trzeba pamiętać o tym jak się jedzie na serwis.