Skocz do zawartości

El. składane lusterka w E61 - dołożenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Hej.

Co trzeba zrobić by dołożyć elektryczne składanie lusterek w E61?

Dużo roboty ?

Lusterka mam, panel mam.

Opublikowano
Kupić lusterka zamontowac ,podłączyć i dokodowac do wyposażenia auta.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Kupić lusterka zamontowac ,podłączyć i dokodowac do wyposażenia auta.

Kodowanie izi.

Ale czy trzeba jakies wiazki dorabiać?

Fotele mam komforty jeśli ma to jakiś związek.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
hylp
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
A tacy fachowcy tutaj są...
Opublikowano
Nie narzekaj na fachowców na forum,napewno tezeba jakies kable podciagnąć skoro takowych lusterek nie masz do tego jest inny panel sterowania w drzwiach,co do jego potrzeby nie jestem pewien ,być może do sterowania z pilota nie jest potrzebna wymiana,poszukaj e google lub tutah na forum napewno ktoś już robił taką zmiane, albo podjedz do magika od bmw i ci wszystko wyjaśni , lub przeglądnij ETK BMW i tam znajdziesz co ci dokładnie potrzeba
Opublikowano

Witam!

Jeśli masz auto z 2008 roku, to żadnej wiązki do lusterek nie musisz dokładać, musisz tylko dokupić lusterka po 2005.09. Lusterka tego typu mają już własne moduły i są sterowane siecią LIN. Lusterko tego typu ma 3 piny: +,- i LIN. Nie jestem w 100 % pewny co do modułu KBM, który zarządza lusterkami, ale nawet jeśli będzie potrzeba jego wymiany to koszta nie są wielkie, może też wystarczyć samo flashowanie i kodowanie lub samo kodowanie.

Pozdrawiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Witam!

Jeśli masz auto z 2008 roku, to żadnej wiązki do lusterek nie musisz dokładać, musisz tylko dokupić lusterka po 2005.09. Lusterka tego typu mają już własne moduły i są sterowane siecią LIN. Lusterko tego typu ma 3 piny: +,- i LIN. Nie jestem w 100 % pewny co do modułu KBM, który zarządza lusterkami, ale nawet jeśli będzie potrzeba jego wymiany to koszta nie są wielkie, może też wystarczyć samo flashowanie i kodowanie lub samo kodowanie.

Pozdrawiam. Emil.

Dzieki, lusterka tez mam z 2008 roku.

Czyli zamiana 1:1

Tylko musze sprawdzić czy te składane maja swiatelka na dole bo nie chce się tego pozbywać :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam , może powiecie mi jeśli mam w mojej e60 lusterko z 4 piny mi które uległo zniszczeniu jednak czy mogę kupić lusterko z 3 pinami ( bo takie mi się trafia)? I pytanie co by nie działało? Ewentualnie czy da się zrobić żeby wszystko było tak jak należy? Czy nie zawracać sobie głowy i szukać lusterka z 4 pinami?