Skocz do zawartości

[M43] 318i Problem z temperaturą po wymianie płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem tak jak w temacie po wymianie płynu chłodniczego na zimowy strasznie rośnie mi temperatura podczas jazdy a gdy się zatrzymam lub powoli jadę to spada do 90' ale oczywiście na włączonym ogrzewaniu i dodam że wcześniej w cieplejsze dni miałem podobny problem ale okazało się że była zajechana pompa wody i wisko nie dawało rady ale po wymianie wszystko wróciło do normy a teraz znowu zaczyna szaleć.

Opublikowano
  • Autor
Borygo do -35'
Opublikowano
  • Autor
Witam.

Mam taki problem tak jak w temacie po wymianie płynu chłodniczego na zimowy strasznie rośnie mi temperatura podczas jazdy a gdy się zatrzymam lub powoli jadę to spada do 90' ale oczywiście na włączonym ogrzewaniu i dodam że wcześniej w cieplejsze dni miałem podobny problem ale okazało się że była zajechana pompa wody i wisko nie dawało rady ale po wymianie wszystko wróciło do normy a teraz znowu zaczyna szaleć.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "zimowy płyn chłodniczy".

Niech ktoś mądry Ci sprawdzi czy przypadkiem układ nie jest zapowietrzony, od tego zacznij.

Opublikowano
  • Autor
Właśnie układ był odpowietrzany i dalej to samo ewentualnie słyszałem że też może być zatkany jakis kanał w silniku przez to że spuszczalem cały płyn z silnika ale nie wiem czy może być taka opcja czy nie