Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam kolejny problem tak jak w tytule przepala mi bezpiecznik ten 100amp . Jak wymienie bezpiecznik i nie mam przekreconej stacyjki to na głównym przewodzie co dochodzi do przekażnika jest prąd i jest ok ale gdy przekrece stacyjke to odrazu przepala sie ten bezpiecznik,Wyszukałem, ze ten bezpiecznik jest od świec i wiatraka klimy tego przy chłodnicy pomyślałem ze moze ten wentylator szlak trafił i robi zwarcie ale rozłączyłem wtyczke tą gdzie ida trzy przewody w okolicy grila i nadal robi zwarcie .Gdzie szukać przyczyny ,może ktoś miał podobny przypadek. Dodam że świece wymienione na nowe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inaczej się nie da.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
a mam pytanie jeszcze jakby pociagną prosto od aku gróby plus oczywiscie z bezpiecznikem i przykręcił do przekażnika w miejsce tego czerwonego przewodu oczywiście w celu sprawdzenia ,jakby wtedy było ok to wykluczyło by awari czy ewentualne zwarcie na lini wiatraka klimy? dobrze kombinuje
Opublikowano
czyli czeka mnie zdjecie kolektora ssącego ??

A czy to jakiś problem?

Błędy w DDE odczytałeś?

Opublikowano
rano odkręciłem czerwony plus co idzie do sterownika i wtedy nie pali bezpiecznika wiec wentylator klimy odpada czyli zostaje przekażnik,lub zwarcie przewodów świec i jedna swieca ( 5 jest nowych jedna niby była dobra bo sprawdzałem osobiście spróbuje zdjąć z niej fajke i zobaczy sie wtedy) Jest mozliwe ze przekażnik ma zwarcie można to jakoś sprawdzić ? błedy w inpie glow device i elektric fan
Opublikowano
Problem rozwiązany ,zwarcie robiła świeca która była niby dobra (pomiar za pomocą próbówki ) Jakby ktos potrzebował sterownik (przekaznik ) z koncówką numeru 919 moge okazyjnie odsprzedac kupiłem na podmiane ale jednak nie sterownik był przyczyną .Pozdrawiam i tak informacyjnie swiece zarowe i wentylator klimatyzacji jest pod jednym bezpiecznikem (w bagażniku pierwszy od prawej pod białymi osłonkami) zawsze myślałem że wentylatr robi zwarcie jezdziłem tak 1,5 roku a tu masz swieca zwarcie .Teraz i swiece i wentylator śmiga