Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Juz po wymianie gum tłumiacych wydechu zauwazylem ze przy lekko ponizej 1000obr rzuca budą. Wczesniej wisialo to bardziej swobodnie na zniszczonych gumach i nie bylo czuc. Jest to szczegolnie denerwujace gdy auto sie rozgrzewa i trzyma obroty wlasnie w tym miejscu. Dodatkowo przy jezdzie zaraz po odpaleniu kiedy momentalnie odpuszcze gaz auto potrafi poszarpywac na nizszych biegach. tak samo przy redukowaniu. Jak jest ciepło i auto rozgrzane to smiga dobrze. Na kompie pokazywal w sumie tylko blad swiec zarowych lub sterownika. Swiece wymienione ale drugi raz jeszcze nie podlaczalem wiec nie wiem czy blad sterownika sie pojawia.

Wymienione są:

- Nowe sprzeglo i dwumas

- Nowe kolo pasowe Corteco + nowe paski conti

- Nowy intercooler NRF identyczny z orginalem

- Czyszczenie syfu z kolektora + nowe uszczelki kolektora

- Nowe swiece zarowe BERU

- Nowe wezyki podcisnienia

- Nowe filtry paliwa,oleju,powietrza Filtron

Czy bardziej celowac w wymiane poduszek silnika?skrzyni? , odmy , przeplywomierza? sterownika?

Łatwiejsze tematy ogarniam sam wiec nie usmiecha sie placic mechanikowi za jakies pierdoły.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tylko na zimnym to pewnie dalej masz błąd spalonych świec i sterownik domaga się wymiany. Jakbyś chciał to naprawiam je, mam też takie w zapasie na podmianę jakby co.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czy do Silnika M47N czyli tego samego ktory masz istnieja rozne sterowniki? czy jest tylko jeden jedyny w takiej samej obudowie? na czym polega najczesciej naprawa? Jest to zrobione zgodnie z orginalem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W każdym m47n jest to samo, naprawa polega na naprawieniu ścieżek. Nie jest zgodne z oryginałem, bo oryginał przepala się a po naprawie już nie :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.