Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam 520i e34 balon 129 ps z gazem i planuje podmianke silnika na

2,5L oczywiscie latwiej spszedac tom i kupic 525i no ale juz zapuzno..

mam pytanie do kogos kto grzebie lub zajmowal sie takom podmiankom

z czego mam wyciongnonc silnik 2,5 L by podmiana byla w sprawach elektroniki latwiejsza ?

czy 525 24V pszypasilo by? co proponujiecie ?

jastem z Berlina i planuje poprostu zakupu 2 giej bmw po wypatku czy jakoms padline ktura ma jeszcze dobry silnik.

myslalem nad 325i lecz niewiem jak to z elektrykom bendzie gdy bedzie wsadzane do 5tki ?

czy skrzynia manual morze zostac czy cza tesz podmienic ?

muj balon jest z roku 89 :-/ choc odswierzona nie wyglonda na babcie :-)

za wszelkie informacje z gury dzienkuje

i sorry za byki :mad2: w BRD od 1989 roku robi swoje :-/

pozd

Opublikowano

zmnieniasz tylko sam silnik wszytsko jest takie same :mrgreen:

a co do 325 to silnike powinien pasowac nie mam sie kogo teraz zapytac ale nie jetem do konca pewien czy lapki sa takie same a tak wszytsko jest identyczne :cool2:

moje modele
Opublikowano
Jezeli chcsz silnik 2,5 24V to kup rozbitka e34 z takim silnikiem albo sam silnik , który był w e34 bo jak kupisz 2,5 24V z e36 to wówczas musisz zmienic miske olejową bo w e36 i e34 są inne. Sterownik silnika tez musisz miec od 24V. Kumplowi padł silnik 2,0 12V w e34 i wsadził 2,5 12V. Ten 2,5 chodził nawt na sterowniku od 2,0 i nic nie trzeba było przerabiac z mocowaniami. Zwróć uwagę na rocznik silnika bo były różne mocowania łap do bloków.
BMW to pełnia życia.